Hoe is het nu met je?

Brightmorningdew LIFESTYLE 8 Comments

20141004_131741

Na alle bezorgde DM’s, mailtjes, whatsappjes en comments leek het mij verstandig om jullie een update te geven hoe het nu met mij gaat na de valpartij van zaterdag.

Zaterdag zelf dacht ik eigenlijk dat het allemaal wel mee viel en ik ging met wat pijn in mijn enkel gewoon door met wat ik die dag allemaal had gepland. We gingen lekker naar de film en ik dacht dat het met een nachtje goed slapen wel over zou zijn. Zondag ochtend was mijn enkel echt een stuk minder dik en kon ik er al wat beter op staan. Ik wist (ondanks de extreme stijfheid) nu echt zeker dat het niet gebroken was en ik wist dan ook dat de pijn zich vanzelf zou oplossen.

Het gat in mijn elleboog was ook al aan het dichtgaan en door het goed schoon te houden ging ook dit zonder problemen. Mijn arm bleef wel wat dik door een kneuzing aan de onderarm maar hij was functioneel. Ik kon prima autorijden, typen en (heel belangrijk) thee zetten. Naar de schaafwond op mijn knie keek ik niet eens meer om.. dat was toch maar “een schaafwondje”.

Donderdag begon mijn knie echter wel heel veel pijn te doen en te “kloppen”. Dat betekent bij wondjes natuurlijk nooit veel goeds. Toen ik na het werken thuiskwam besloot ik de schaafwond eens goed te bekijken en ik ontdekte dat de wond helemaal niet mooi aan het genezen was. Er zaten stukjes dode huid en veel pus in de wond en om de wond heen zat een kleine rode rand die wees op een kleine ontsteking. Niet voldoende om naar de huisarts te gaan ( daar ben ik dan te koppig voor) maar wel voldoende om zelf even wat extra te verzorgen. Ik maakte een warm badje met zeezout en weekte de huid en het pus van de wond, deed er wat antiseptische zalf op en sloot het wondje af met een pleister zodat er niet weer vuil bij kon komen.

Dit bleek een goede beslissing want ook de wond op mijn knie lijkt nu goed te genezen! Mijn schema liet ik (ook weer) deze week voor wat het is, volgende week begin ik wel weer echt opnieuw bij week een. En misschien moet ik maar wat meer binnen gaan sporten, minder kans op val- (stuntel)praktijken ;)!

Hier gaat het dus goed! Hoe is het met jullie? Lekker weekend aan het vieren?

Liefs,

Daniëlle

 

 

 

 

 

 

Brightmorningdew

Comments 8

  1. Blij om te horen/lezen dat het weer goed met je gaat en je wond aan het genezen is. Logisch dat je het schema even niet gevolgd hebt. Succes met het oppakken van je schema en hopelijk geen valpartijen meer voor jou!

  2. Oh dat mensen je gaan mailen dan, ik heb altijd zoiets ze komt zelf wel met een update, hahaha 😉 zo zie je maar weer, dankzij die anderen is er nu een update, dank jullie wel andere mensen 😀

    Ja die val partijen en wonden die ervan kunnen komen is lang geleden voor mij, maar jeetje, gelukkig werd dat ook altijd goed verzorgd door ouders en opa en oma ook, dus weet ik ook wel aardig als het nu gebeurd wat wel en niet en wanneer hulp in te schakelen, ik ben blij dat de wond alsnog na jouw badje etc, soda kan ook 😉 Nu alsnog goed genezen is, en doe voorzichtig met je enkel! Als je weer gaat starten!

    Wat ik aan het doen ben? Nietsen… lol maar ik ga straks even wat papieren induiken en morgen copy’s maken, ten goede van mijzelf in the end. Hoe eerder dat gedaan is hoe beter maar het kwam pas vrijdag laat binnen, dus ja, weekend is dan ook even weekend.

    X

  3. Goed om te horen dat je weer aan de beterende hand bent! Binnen sporten zal vast ook wel weer gevaren met zich mee brengen, gewoon extra goed uit kijken 🙂

Laat mij weten wat jij vindt!