Hoe mijn acne verbeterde – Gladskin Acne Gel review

Brightmorningdew LIFESTYLE Leave a Comment

Ik heb voor mijn huid al verschillende acne behandelingen ondergaan, maar tot op de dag van vandaag had ik nog niets gevonden wat echt resultaat opleverde. Acne, een probleem dat door veel mensen geassocieerd wordt met de puberteit, maar bij mij kwam het pas rond mijn 22e naar boven. Na mijn vorige artikel hierover kwam ik in contact met Gladskin, via hen kon ik een nieuw product tegen acne testen; de Gladskin Acne Gel.

Na vele andere producten te hebben gebruikt was ik natuurlijk ontzettend benieuwd of dit zou helpen. Ik had al van alle geprobeerd: peelings, voeding, AHA’s, BHA’s en allerlei Aziatische middeltjes. Sommige dingen hielpen een beetje, maar de meeste producten hielpen niet. Mijn grootste probleem zat in algehele roodheid en grote onderhuidse schijven. Ik was dan ook sceptisch toen ik van Gladskin hun acne gel mocht testen. Waarom zou dit wel werken? Wat maakt dit product anders? Had ik zoiets niet al eens geprobeerd?

Ik ging naar de website en vond dit filmpje over hoe Gladskin werkt:

Dit klonk goed! En het was dus inderdaad iets wat ik nog niet eerder had geprobeerd. Ook stond het mij wel aan dat het niet de natuurlijke huidflora zou aantasten. Ik heb een droge en gevoelige huid, dus vaak zorgen anti-acne producten bij mij weer voor andere huidproblemen zoals schilfers, droge plekken of extreme huidirritatie.

Gladskin acne gel

Naast de acne gel ontving ik van Gladskin ook de Daily Care dagcrème, scrub en face wash. De producten heb ik voor een periode van acht weken gebruikt. Normaal is er na vier tot zes weken wel verbetering gezien, maar na contact met de klantenservice van Gladskin werd mij aangeraden het product nog wat langer door te gebruiken. Ik zag namelijk wel de roodheid verdwijnen, maar de acne zelf bleef terugkomen. Degene die ik sprak vertelde mij dat het bij sommige mensen even kan duren tot de huid optimaal reageert op het product.

De klantenservice kwam kundig over en door haar uitleg besloot ik het product nog wat langer de kans te geven.

De Acne Gel(30ml – €24,50)

Acne behandeling

Ingrediënten:

Aqua, Propylene glycol, Hydroxypropyl methylcellulose, Glycerin, Arginine HCI, Sodium chloride, Tromethamine, Staphefekt SA.100 C2.2 (werkzame stof), Calcium chloride.

Gebruik van het product

De Gladskin Acne Gel is, zoals de naam al doet vermoeden, een gel die je twee- tot driemaal daags aan moet brengen op een gereinigde huid. Dit is voor de dames die elke dag foundation dragen wellicht wat lastiger. Ik heb op de dagen dat het kon het product drie keer aangebracht. Op dagen waarop ik mijn huid niet midden op de dag even kon reinigen, heb ik de gel twee keer aangebracht.
Na het aanbrengen van de gel liet ik het tien minuten inwerken. Daarna veegde ik de overgebleven gel resten af met een doekje en lauw water. Als je te veel gel aanbrengt, kunnen er namelijk wat resten achterblijven op de huid. Dit is dus niet altijd nodig en afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Het gebruik van het product is simpel, snel en het laat geen plakkerig laagje achter op je huid. Je kan na het gebruiken van het product ook gewoon je dagcrème en make-up aanbrengen. Ik heb hier geen problemen mee gehad.

Resultaten

Voor de start van het gebruik van de gel zag mijn huid er als volgt uit:
Gladskin acne behandeling

Zoals je ziet zit er wat roodheid rond mijn neus, wangen en voorhoofd. Wat niet duidelijk op de foto te zien is, is dat mijn huid behalve roodheid ook allemaal kleine pukkeltjes heeft.

Gladskin acne behandeling

Op deze close-up foto zijn de roodheid en de kleine pukkeltjes een stuk beter te zien. Onderhuidse bulten kun je helaas niet fotograferen, maar ook deze waren nog altijd aanwezig. Sinds 2012 heb ik eigenlijk altijd wel ergens een onderhuidse bult zitten, dus ik was erg benieuwd of deze door de gel zouden verdwijnen.

Er werd mij verteld dat een aantal mensen de Staphylococcus aureus-bacterie niet op hun huid hebben. Bij deze mensen werkt de acne gel helaas niet, dus er was nog altijd een kans dat de gel helemaal niets zou doen.

Gelukkig was dit bij mij niet het geval. Ik zag na een aantal weken al echt verbetering in de roodheid van mijn huid. Ook de kleine pukkeltjes waren al redelijk snel verdwenen. De wat grotere plekken op mijn kin en de onderhuidse bulten bleven echter intact. De klantenservice verzekerde mij ervan dat het soms wel lang kan duren tot je resultaat ziet, maar dat het wegtrekken van de roodheid een goed teken was.

Na acht weken zag ik dan ook echt resultaat:

Gladskin acne behandeling

Zoals je ziet is het algehele beeld een stuk rustiger. Ook waren de onderhuidse bulten verdwenen en heb ik tot op de dag van vandaag nog geen nieuwe bult gevoeld.

Gladskin acne gel

Wauw! In de close-up zie ik zelf ook pas hoeveel mijn huid is opgeknapt en hoe glad en rustig het eruit ziet. De resultaten kwamen langzaam, maar foto’s liegen niet. Mijn huid is echt zo ontzettend veel verbeterd!

De overige producten

De Daily Care dagcrème, scrub en face wash zijn ook erg fijn. Toch heb ik deze niet dagelijks gebruikt. Ik gebruik vaak een dagcrème die (zoals ze in Azië ook doen) voldoet aan de vraag van mijn huid op dat moment. Soms kalmerend, soms vochtinbrengend, soms beschermend. Dit zijn wel allemaal producten die ik al langere tijd gebruik en deze hadden eerder nooit effect op mijn acne. Ik weet dus wel zeker dat de resultaten komen van de acne gel van Gladskin.

De perfecte acne behandeling? – Het eindoordeel

Laten we eerst de close-up beelden nog even naast elkaar leggen.

acne behandelingAcne behandeling

Deze foto’s spreken natuurlijk voor zich, mijn huid is enorm verbeterd ten opzichte van acht weken geleden!

Alhoewel de prijs van €24,50 wellicht op het eerste gezicht prijzig lijkt, is de acne gel zuinig in gebruik. Ik zou dit product dan ook zeker aanraden aan mensen die net als ik een moeilijke huid hebben! Naast producten voor acne verkopen ze ook producten voor eczeem, rosacea en algemene huidirritatie. Wil jij ook een product van Gladskin uitproberen? Neem dan zeker een kijkje in de webshop.

 

ArtikelTag

Hoe gaat het met jullie huid? Wat voor producen gebruiken jullie en hebben jullie ervaringen met acne op oudere leeftijd?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!