Hoelang?! Ik heb al bijna 9 jaar een relatie

Brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

Robbert en ik zijn al samen sinds 2007. Iets wat nu ik het zo opschrijf ineens heel lang geleden lijkt. Al bijna 9 jaar is hij mijn vriend, en dat voelt echt een stuk minder lang dan het is.

Ons verhaal is simpel, en dat is het ook eigenlijk altijd wel gebleven. Ik kwam hem tegen, we werden verliefd en nu is het bijna 9 jaar later. Het is natuurlijk niet altijd regenbogen en eenhoorns geweest, maar echt ingewikkeld werd het nooit.

Ik snap het dan ook nooit als mensen zeggen dat liefde pijn is, of dat liefde ingewikkeld is. Niet dat liefde niet ingewikkeld kan zijn hoor, maar epic love hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn.

Een relatie en in het buitenland wonen

“Hoe heb je dat toen in het buitenland gedaan dan?” is een van de eerste dingen die mensen vragen als ze horen hoelang Robbert en ik al samen zijn. De waarheid is dat ook dat gewoon gaat, maar dat het niet makkelijk is. En ook hier zijn geen garanties. Je moet het gewoon proberen en dan zie je vanzelf wel of het lukt.

Het is niet makkelijk, sterker nog, dat zijn denk ik wel de moeilijkste periodes geweest in onze relatie. Het is moeilijk om iemand onderdeel te houden van je leven als je aan de andere kant van de wereld woont.

Ook is in het buitenland wonen hét moment om samen het avontuur op te zoeken! Zo hebben Robbert en ik de mooiste reizen gemaakt omdat we beide niet altijd in Nederland hebben gewoond. Er is echt niets leuker dan je partner opzoeken in zijn of haar “nieuwe land” en om het samen verder te ontdekken. Een aantal van onze mooiste herinneringen hebben wij gemaakt op deze reizen.

935870_10200296654394542_912424109_n 1098226_10200296657354616_287781585_nChina 2013
378630_2479727148069_1895624098_n 389447_2474162888966_499846752_nCanada & Noord Amerika 2011

Sowieso is reizen een van de dingen die ons bind, we vinden het beide zo gaaf dat we telkens weer samen sparen om een gave nieuwe reis te maken. De meeste van die reizen heb ik hier natuurlijk al wel eens besproken 😉

Wat is het geheim van een lange relatie?

Maar het geheim van een goede lange afstandsrelatie is eigenlijk het geheim van een relatie. Er zijn namelijk twee dingen heel belangrijk:

 1. Eerlijkheid
 2. Maatjes zijn

Verliefdheid brengt je samen, houden van is elkaar zien voor wie je werkelijk bent en dat accepteren. Als je niet eerlijk tegen elkaar bent kan je dus ook nooit écht van elkaar houden. Want als je niet weet wie je partner is, van wie houd je dan? Natuurlijk mag je best eens een klein leugentje vertellen, over schoenen die “in de uitverkoop waren” bijvoorbeeld. Maar over belangrijke dingen moet je áltijd eerlijk zijn, hoe moeilijk het ook is.

Spreek irritaties, dromen, angsten, wensen en alles daar tussenin uit. Laat je partner toe in wie jij bent als persoon en wordt maatjes. Het klinkt misschien niet heel sexy, maar echt maatjes worden met je partner zorgt ervoor dat je op elkaar kunt bouwen en dat je iemand echt volledig kan toelaten.

Jullie weten dat Robbert liever niet teveel op mijn site staat, maar ik weet ook dat veel van jullie nieuwsgierig waren naar “ons” verhaal en hoe lang wij al samen zijn. Hiermee hoop ik een mooie mix te hebben bereikt van een beetje advies en een beetje van ons ;)!

Voor degene van jullie die een relatie hebben, wat denken jullie dat de sleutel tot succes is?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 3

 1. Ik denk net al jullie: het is belangrijk elkaar te vertrouwen, maar ook echte maatjes zijn, dingen delen maar ook van elkaar apart kunnen doen. Wij zijn 17 jaar samen ook zonder hoge bergen en diepe dalen.

 2. Allereerst gefeliciteerd dat jullie al zo lang samen zijn.
  Ik heb een relatie ook, nu twee jaar maar wat de sleutel tot succes is: ik ben er nog niet helemaal uit. Wellicht kan ik je dat over zeven jaar zeggen haha.

 3. Van harte dat jullie het al zolang uithouden met elkaar, wat ik mis in jouw verhaal juist, is dat jullie elkaar durven vrij te laten in jullie dromen en wensen.

  Zoals het werken in het buitenland, jij noemt dat ingewikkeld of lastiger, maar DAT is nu juist de clue van jullie liefde voor elkaar! Vrijheid, elkaar vrij durven laten en vertrouwen, dat is de key….

  En juist omdat jullie niet al die jaren samen zijn geweest wordt de band alleen maar sterker, je verlangt naar elkaar, omdat jullie uit elkaar zijn, dat houdt het ook spannend.

  X

Laat mij weten wat jij vindt!