Lapland here we come!

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 1 Comment

 

Oh jongens Lapland komt nu wel heel erg dichtbij! En ik kan echt niet wachten… ik heb geen idee wat de internet situatie daar is dus ik weet niet of ik jullie tussendoor op de hoogte kan houden. Vandaag wil ik jullie van te voren dan alvast maar vertellen wat we er precies gaan doen, dan weten jullie waar je (als ik terug ben) naar kan uitkijken ;)!

Skiën

Wellicht het minst bijzondere wat we daar gaan doen, maar als echte ski-fanaat heb ik echt zin om te gaan skiën! Ik ben zo benieuwd hoe de pistes daar zijn in Fins Lapland… Het zal heel anders zijn dan Oostenrijk en Italië, dat weet ik in elk geval zeker! En wat eet je daar eigenlijk tussen de middag op de piste? Sporten en eten, de dingen die ik hier ook graag doe ga ik daar dus ook zeker doen!

Via deze video heb ik in elk geval al een beetje een beeld bij de pistes! Ik zie sleepliften… dat zal mijn vader wel wat minder leuk vinden ;)! Gelukkig voor hem is skiën dus niet de hoofd activiteit.

Hondenslee

Lapland1

We gaan ook een tocht maken met een hondenslee, hoe tof is dat?! Robbert en ik zijn beide gek op honden en vinden “roedel gedrag” super interessant. Mede daarom kan ik dus echt niet wachten op die tocht met de honden!

Wandeling met sneeuwschoenen door het landschap

Samen met met een gids gaan we op pad voor een sneeuwschoenwandeling door de dik besneeuwde bossen. Nadat we de sneeuwschoenen hebben ondergebonden, zoeken we een mooi spoor richting een houten vuurhut. Daar gaan we blijkbaar kennis maken met een echte Finse gewoonte, je eigen lunch bereiden op een vuurtje! Dit mogen we overigens de rest van de week ook zelf doen zonder begeleiding ;)!

Tocht met een rendierslee en bezoek aan de rendierfarm

Vanwege de dikke sneeuwlaag kunnen rendieren in de vrije natuur niet altijd voldoende voedsel meer vinden. Daarom is het grootste deel van de kudde gedurende de winter op deze plek bijeen verzameld waar ze bijgevoerd kunnen worden. Bij aankomst staan de rendieren al ingespannen. Al snel trekken de prachtige viervoeters die zo kenmerkend voor Lapland zijn de sledes geruisloos door het bos. Na afloop vertelt de rendierhouder bij het kampvuur over het leven op de rendierfarm.

De Amethistenmijn

Op een van onze laatste dagen gaan wij een bezoekje brengen aan een populaire toeristische attractie in Luosto, de Amethistenmijn. Deze idyllische open mijn ligt bovenop één van de bergen in het Pyhä-Luosto National Park. Hier zijn geen grote graafmachines, want de amethist wordt met de hand uit de grond gehaald. Ze zeggen dat dit één van de mooiste plekjes van de regio is, vooral het uitzicht schijnt spectaculair te zijn! Vanuit het dorpje gaan we met een rupsvoertuig naar de mijn, ik denk dat alleen de omgeving en de tocht er heen al om te genieten zal zijn! Bij deze mijn mogen wij dus ook onze eigen gelukssteen opgraven en deze mag je dan ook houden, AWESOME!

Nu ik dit zo allemaal bij elkaar heb geschreven kan ik écht niet meer wachten. Ik heb dus geen idee hoe het internet is, misschien deel ik snapshots tussendoor en anders overlaad ik jullie gewoon met foto’s en video’s als ik terug ben ;)!

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 1

  1. Vooral foto’s hahahaha ik weet niet meer wanneer je nu exact weg gaat, maar have a safe trip, ik kan snappen dat je zo graag wilt en dat jij het poolllicht maar mag zien, mag fotograferen en ook natuurlijk op video vast mag leggen en wel of geen bereik daar, daarna kun je nog weken voort juist met bloggen 😉 En nagenieten zelf, geloof me, dat werkt ook 😀

    X

Laat mij weten wat jij vindt!