#Lazygirl for life

Brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

De afgelopen weken hebben jullie het al in mijn dagboekjes kunnen lezen, het sporten gaat niet zoals ik zou willen. En ondanks dat ik wél beweeg en beter word is het toch teleurstellend. Mijn weekplanningen gaan níet zoals gepland met als resultaat dat ik mij steeds meer een #lazygirl voel.

Maar is dat wel zo, is er niet meer aan de hand?

Ik weet dat mijn site jullie motiveert maar soms moet ik ook even flink investeren in mijn eigen motivatie. Waarom kom ik de deur niet uit? Eerder had ik het gevoel geen tijd te hebben, sporten moest tussen de bedrijven door. Maar nu ben ik 3 dagen thuis geweest en nog zijn de hardloopschoenen niet aan gegaan.

Nee ik was druk, druk met van alles behalve datgene waar ik energie van krijg. Met als resultaat dat het nu vrijdag is, ik nog geen stap buiten heb gezet en ik nú al aan het bedenken ben hoe ik dat aan jullie ga vertellen maandag ochtend.

“Maar er zijn toch nog 3 dagen ?!”

Ja er zijn inderdaad nog drie dagen, dit is dan ook waarom ik dit aan het typen ben. Ik herken mijn uitstelgedrag, dit keer gelukkig op tijd. Nog voor de week al voorbij is heb ik besloten dat hardlopen het niet meer gaat worden. “Ik doe wel een extra lesje Blogilates” denk ik. Hoe fijn Blogilates ook is, niets geeft mij de energie die hardlopen mij geeft.

“Van uitstel komt afstel!”

Hoor jij je moeder het ook nog roepen? Ik geloof dat ik voor het eerst begrijp wat het voor mij betekent. Als ik de week niet gelijk begin met hardlopen dan lijken sociale afspraken, leuke etentjes en Netflix dates ineens veel belangrijker dan die hardloopschoenen aantrekken. Dan uiteindelijk pers ik er een rondje uit op zondag.. “En ja, als je zondag al gelopen hebt hoef je maandag niet meer. Toch?”

“Je patroon herkennen is het begin van verandering”

Gelukkig zie ik nu waar het fout gaat. Mijn prioriteiten staan even niet gelijk met wat ik eigenlijk het fijnste vind. Ik merk dit niet alleen in het hardlopen maar ook in andere dingen. Ik zit dan minder lekker in mijn vel en begin weer meer dingen te doen waar ik eigenlijk geen zin in heb. Ik word weer geleefd, net nu ik dacht daar vanaf te zijn.

Gelukkig leer ik patronen steeds beter herkennen. En zodra ik ze herken kan ik er wat aan doen. Ik moet gewoon weer in mijn agenda afspraken met mezelf plannen. Niet meer losjes “twee keer willen hardlopen”, nee er moeten harde data en tijden genoteerd worden. Het is misschien even streng, maar het is wat ik nodig heb. Oh en voor dat feestje van vanavond moet ik toch ook echt even hardlopen, en niet denken “dat doe ik zaterdag ochtend wel”. Want na een feestje doe je dat zaterdag ochtend écht niet hoor.

 

“En jullie?”

Hoe gaat het met jullie beweging deze week? Hebben jullie ook een beetje last van een dipje? Doe dan met mij mee en sport vandaag, ook al is het maar 15 minuten. Een korte work-out is nog altijd beter dan geen work-out!

 

Dus nee, geen #lazygirl for life maar wel een klein prioriteiten probleempje.

Liefs,

Daniëlle

Edit: het is vrijdag, 17:10 en ik ben net terug van een kleine 4 kilometer, yay voor motivatie! 

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Ik maak mij er nooit druk om in deze tijd van het jaar, pas als de lente echt doorzet en de warmere betere dagen weer zich aandienen wordt ik weer meer actief buiten en in bewegen, dat gaat als vanzelf, wel als ik nu naar buiten ga en fiets of loop, doe ik dat veel meer bewust dan in de zomer of de lente en de herfst. het zijn drie maanden per jaar waarin ik minder actief ben, meer tv kijk, meer op de bank of in bed lig en dat is eigenlijk heel natuurlijk, de oerkracht van de natuur ook voor ons mensen, winterslaap en eigenlijk zijn we dat een beetje vergeten.

    Wat ik dus wil zeggen lieve schat, maak je niet druk! Het komt vanzelf weer straks als het beter en warmer weer is, dan komt die energie weer als vanzelf en dat geldt zelfs voor de meest luie mensen onder ons, en voor jou, ik denk dat jij weer als een speer weg schiet en zo inhaalt wat je nu hebt laten liggen, genieten is ook….. juist even stil zitten.

    het niet lekker in je vel zitten, hoort er ook bij, minder zon en meer grijze dagen, heb ik ook last van, ook een natuurlijk iets.

    X

Laat mij weten wat jij vindt!