Lekker eten in Antwerpen – Brasserie Appelmans

Brightmorningdew LIFESTYLE 5 Comments

Brasserie Appelmans

Met oud & nieuw waren Robbert en ik in Antwerpen. De stad staat natuurlijk bekend om zijn leuke restaurantjes en lunchrooms. Vandaag deel ik dan ook met jullie een van de restaurantjes waar wij hebben gegeten.

Appelmans is een brasserie en absint-bar onder een dak en is al tien jaar een begrip in Antwerpen. Online lazen wij dat je er lekker kon eten voor een prima prijs. Was dat ook echt zo? Lees snel verder voor mijn ervaring!

Lekker eten Antwerpen

Bij binnenkomst valt direct het leuke interieur van het restaurant op. Het komt chique over maar wel zonder dat je je underdressed voelt op je gympen. Appelmans kan met recht een ‘trendy tentje’ genoemd worden. De inrichting is modern industrieel en is ’s avonds sfeervol verlicht. Het hoge plafond zorgt voor een ruimtelijk gevoel en de vide zorgt voor een leuke dynamiek. Ondanks dat het restaurant goed vol zat voelde het niet vol.

SAMSUNG CSC

Toen wij gingen zitten werden wij ook vriendelijk begroet door het personeel. Zij liepen met ons door wat populaire gerechten op de kaart en deden ons een paar goede aanbevelingen. Ze deden dit met een vorm van vriendelijkheid die je in Nederland niet vaak tegen komt in de horeca. Bij binnenkomst gelijk punten gescoord dus!

Lekker eten Antwerpen Lekker eten Antwerpen Lekker eten Antwerpen Lekker eten AntwerpenBrioche Appelmans

Voor had ik een rundercarpaccio en Robbert de gegrilde groente. Als hoofdgerecht koos Robbert voor een van de specials van Appelmans; een lekkere wildstoof met rösti. Ik had de kabeljauw met een crème van aardpeer en lekkere Vlaamse frieten. Als toetje deelde wij een brioche geserveerd met karnemelk-ijs.

De foto’s verraden het misschien al, maar al het eten was even lekker! De gerechten waren zeker van een hoger niveau dan wat ik verwacht bij een ‘brasserie’, dit kan echter ook liggen aan wat voor eten er in Nederland in een brasserie geserveerd wordt.

Al met al hebben wij een heerlijke avond gehad bij Brasserie Appelmans. Het eten was goed, de sfeer was goed en de bediening was uiterst vriendelijk. De prijzen bij Brasserie Appelmans zou ik gemiddeld noemen. Er staan gerechten binnen verschillende prijsklassen op het menu en ook voor een kleinere portemonnee staan er lekkere keuzes tussen.

Lekker eten Antwerpen

Mocht je jezelf dus ooit in Antwerpen vinden ga dan zeker even langs bij Appelmans voor de luch of het diner. Het heeft de BMD stamp of approval ;-)!

Had je onze Antwerpen vlog nog niet gezien? Dan kan je deze hieronder ook nog even bekijken!

Zijn jullie al wel eens in Antwerpen geweest?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Wat leuk dat jullie nieuwjaar hebben gevierd in Antwerpen, heerlijk. Ik zelf ben met mijn vriend naar Parijs geweest tijdens oud op nieuw.
    De gerechten zien er ook prachtig uit! En een leuke vlog, mooie kwaliteit ook!

    1. Post
      Author
  2. Oh dit brengt me terug naar februari 2014, toen was ik in Antwerpen met mijn moeder. En toen hebben we, je raadt het al, bij Appelmans gegeten. Ik vond het er onwijs gezellig, leuk aangekleed en het eten heeft ons toen ook heel goed gesmaakt. Zeker deze mention waard! Ik hoop dat je verder nog een leuke Oud & Nieuw hebt gehad daar! Liefs.

Laat mij weten wat jij vindt!