Leuk verjaardagscadeau – Wijn- en spijswandeling

Brightmorningdew LIFESTYLE 5 Comments

Happy birthday to me!  Afgelopen woensdag kreeg ik van mijn zusje mijn verjaardagscadeau. Wát ik ging doen was geheim, het enige wat ik wist was dat ik mij leuk moest aankleden -“niet je kloffie”- en dat het culinair zou zijn.

Daar ging ik dan, met de auto naar Leiden. Ik was nieuwsgierig én ik had honger dus ik hoopte dat we snel iets konden snacken #teamnevernoteating. Gelukkig hoorde ik al snel dat we een wijn- en spijswandeling gingen doen!

“Ehm, wat is dat?!” Nou je kunt dan voor een vast bedrag een wijn- en spijs arrangement boeken (mijn zusje deed dat hier) en dan kun je bij verschillende restaurants je voor-, hoofd- en nagerecht eten. Op deze manier maak je in een korte tijd kennis met drie verschillende restaurants én kun je nog wat van de stad zien. De restaurants kun je zelf uitzoeken, dus je bepaalt zelf hoever de totale wandeling wordt.

20160831_181405 20160831_182421
Wij gingen dus eten in de stad Leiden. Ons voorgerecht was bij het restaurant Koekop. Hier kregen we eerst een lekkere hummus met kleine soepstengeltjes en een vleessoesje. Daarna het voorgerecht met zeevruchten(!!). Dít was even slikken, de laatste keer dat ik mosselen at was alweer 10 jaar geleden en toen vond ik het niet lekker. Maar ik ben de lulligste niet, dus daar gingen de mosseltjes zó hup mijn mond in. En eigenlijk is het best oké! Ik zou het zelf niet zo snel bestellen, maar ik laat ze ook niet meer liggen als ik ze nog eens tegenkom.

20160831_18525720160831_19040620160831_192003
Daarna gingen we naar In Den Doofpot voor het hoofdgerecht. Ook daar kregen we eerst nog een aantal amuses en héérlijk vers brood. Het hoofdgerecht was aged Angus beef en het was zo sappig en mals dat ik er direct weer trek van krijg. Nomnom, daar lik je toch je vingers bij af?!

20160831_202250 20160831_202254
Voor het toetje gingen we naar Kitch&, daar kregen we een mega bonbon met koffie-ijs en lavendel-ijs. Vooral dat laatste vond ik érg bijzonder. Toevallig zag ik zondag ook lavendel in Heel Holland Bakt -jaja, ik kijk ook ;)!- maar ik had het zelf nog nooit eerder in een dessert gezien. Ik vond de lavendelsmaak best overheersend maar zeker niet vies.

Ik vond dit een super leuke manier om nieuwe restaurants te ontdekken! Wat een top cadeau. Als ik naar de foto’s kijk ben ik -nu een week later- nog aan het nagenieten.

Brightmorningdew

Comments 5

 1. Oh lavendel is zo lekker in van alles, er bestaan ook lavendelkoekjes, een vriendin van mij heeft deze ooit gemaakt, en dan met bloem en baking soda, hahaha Maar ook thee, lavendelthee heb ik staan heerlijk! En ook nog, lavendelsuiker, kun je ook heel makkelijk zelf maken, even googelen.

  De mosselen ik zei het al, misschien waren ze te taai of zo toen ik ze ging proeven was ook niet in een resto, maar als ik moet kiezen, dan slurp ik dus liever een oester, dat is gewoon een hap zee, hahahaha

  En heb ik nu je verjaardag gemist? Of is dit nog een verlaat cadeautje…. bij het eerste, alsnog van harte gefeliciteerd!

  X

  1. Post
   Author

   Haha ja het is een verlaat cadeautje Ze had mij voor mijn verjaardag een “surprise activiteit” gegeven… en dat was dus dit geworden

 2. Ah dat klinkt als een super cadeau. En al dat eten ziet er suuuuper lekker uit!

  Meh, ja mosselen.. Ik krijg ze wel weg, lekker is anders 😉 Ik krijg gewoon de kriebels van die spiertjes!

  1. Post
   Author

Laat mij weten wat jij vindt!