CAMERARUGZAK GEVONDEN! Lowepro Hatchback 22L

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 2 Comments

0103

Voor de kijkers van mijn vlogs is het oud nieuws, maar IK HEB EEN TAS GEVONDEN! Op de valreep, aangezien we echt al bijna in het vliegtuig naar Finland zitten. Het is de Lowepro Photo Hatchback 22L geworden en ik ben er nu al ontzettend blij mee!

Eerlijk gezegd had ik deze tas al een keer gezien online. Met zijn prijs net iets onder de 100 euro viel hij nog wel in de ” wat ik wilde uitgeven range” maar ik twijfelde of ik mijn laptop er wel in kwijt zou kunnen.

Tijdens een trip naar de mediamarkt zag ik de grijze variant van deze tas hangen. Toevallig had ik mijn camera bij mij, dus ik kon gelijk even uittesten of de tas voldeed aan mijn eisen. Dit bleek zo te zijn, maar toch verliet ik de winkel zonder tas. Ik wist namelijk nog altijd niet of ik mijn laptop mijn laptop in de tas paste. Wel gokte ik dat er tussen het camera gedeelte en de rits precies genoeg ruimte zou zitten om mijn laptop te steken, maar zeker weten deed ik het niet.

Toen kwam ik deze video tegen:

Lowepro Hatchback 22L Backpack review

“HIJ HAALT ZIJN LAPTOP UIT DAT VAK!!” dacht ik, op dat moment besloot ik dat dit dé tas moest worden. Hij viel nog altijd niet in de prijsklasse die ik in gedachte had, maar mijn vader had mij een maand geleden het volgende bericht gestuurd:

“Daan AUB niet besparen op de tas!! €122,- is echt niet zo duur als je even nadenkt over wat je er allemaal instopt”

En ook een aantal van jullie hadden mij op het hart gedrukt niet te besparen op de bescherming van je spullen. Oké, het was besloten ik zou de Lowepro Hatchback 22L gaan kopen, alleen wilde ik wel de rode variant! En deze bleek bijna overal uitverkocht te zijn… Ohnoo 🙁

Gelukkig was daar CameraNU.nl , zij hadden de tas op voorraad YAY! Ik had nog niet eerder bij deze webshop besteld maar bij de klantenservice waren ze erg vriendelijk én ze hebben ook een fysieke winkel (wekt toch wat extra vertrouwen). Ook vond ik online goede reviews dus ik besloot de tas te bestellen… Jullie konden in de vlog van woensdag al zien hoe deze binnenkwam:

 

(2)

En hier is de tas dan! Is het geen beauty? In de vlog die woensdag online is gekomen heb ik al een unboxing en “tas-tour” gedaan maar voor degene die deze niet gezien hebben, dit is waarom deze tas zo geweldig is:

Veel ruimte voor camera en accessoires 

(1)

De tas heeft veel verschillende vakken waarin je behalve je camera ook voldoende andere spullen kan stoppen als je een dagje op pad gaat. Omdat ik deze voor stedentrips en vakanties wil gaan gebruiken is het natuurlijk ontzettend fijn dat je ook wat te drinken, een klein statief en wat persoonlijke spullen kan mee nemen in de daarvoor bedoelde vakken. De tas ziet er helemaal vol nog altijd niet “zwaar-gevuld” uit, iets wat ik ook als een pluspunt beschouw. Mijn huidige rugzak kan er vol nog wel eens uitzien als een toren op je rug, maar deze blijft mooi slank. In de video zie je vanaf minuut 6:52 de tas op mijn rug, hier had ik hem al gevuld met spullen. Ziet er mooi slank uit toch?

Je camera zit goed verborgen

(3)

Doordat het camera vak op de achterkant van je rug zit is je camera goed beschermd tegen diefstal. Zoals je ziet is er voldoende ruimte in de tas om een body, wat lenzen, flitsers, filters en extra batterijen mee te nemen. Voor de foto is mijn systeem-camera even de “stand in” voor mijn spiegelreflex maar zoals je ziet is er voldoende ruimte voor mijn Canon 70D met de 18-135mm lens gemonteerd. Doordat je de camera met lens kan opbergen kan je direct beginnen met foto’s maken als je de camera uit de tas haalt.

Daarnaast is het design niet die van een typische “camera tas” alleen op de rug boven de lus staat heel subtiel “photo hatchback”. Omdat de spullen die je in deze tas meeneemt nogal kostbaar zijn vind ik het erg prettig dat het (voor bijvoorbeeld dieven) niet direct duidelijk is dat het om een cameratas gaat.

Je laptop kan ook mee!

(4) (5)

De tas zelf zegt niet geschikt te zijn voor laptops, maar gelukkig had ik in het eerste filmpje in dit artikel al gezien dat er tóch een optie was om je laptop mee te nemen. Ideaal voor wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat! Zo kan je al je kostbare spullen in een tas meenemen als handbagage.

Zoals je ziet past mijn 14″ laptop er met gemak in, ik denk dat je tot 16″ zonder problemen op deze manier moet kunnen mee nemen! Hoe je het doet? Het bovenste en onderste vak worden gescheiden door een bodem die vast zit met klittenband. Als je deze een klein beetje opschuift blijft de scheiding in tact maar komt er een kleine gleuf vrij. Hierdoor kan je je laptop er voorzichtig inschuiven.

Hij is ook prima als normale backpack te gebruiken

(2)

Het camera vak onderin de tas zit ook goed vast met klittenband. Toch kan je deze redelijk makkelijk en snel verwijderen mocht je de tas als gewone backpack willen gebruiken.

Door deze functionaliteit is de tas multi-inzetbaar en kan je hem ook gewoon in je dagelijkse leven gebruiken als je niet wil fotograferen. Ook het camera vak er terug inzetten is een fluitje van een cent!

Conclusie

De Lowepro Hatchback 22L is een perfecte allround tas voor fotografen die graag in een tas meer dan alleen hun camera willen mee nemen. Doordat de camera toegang achter op je rug verborgen zit is je camera beveiligd tegen “snelle” diefstal. Het design van de tas en de extra functionaliteit als backpack zorgen ervoor dat ik zeker weet dat ik nog jaren plezier ga hebben van deze tas.

Bedankt CameraNU.nl! Via jullie heb ik mijn rugtas voor mijn camera gevonden. Ohja, bekijk hier alle camera rugzakken van CameraNU.nl.

Lapland, here I come!

Liefs,

Daniëlle

ArtikelTag

Door mijn blog kon ik de tas ook nog met een beetje korting aanschaffen, daarom is dit artikel gemarkeerd als “samenwerking”. Dit veranderd echter niets aan mijn mening over dit product, ik had deze tas namelijk sowieso aangeschaft!

Brightmorningdew

Comments 2

  1. Wat fijn dat je de perfecte tas hebt gevonden én dat je hem ook nog eens met een beetje korting kon kopen (zo viel hij wellicht toch nog echt in je budget :)). Heeeel veel plezier in lapland! Ik ben enorm benieuwd naar de foto’s en filmpjes die je daar gaat maken!

  2. Ik zit er ook aan te denken om deze tas te kopen,vraag me alleen af of het niet onhandig is als je lenzen wilt wisselen dat je dan weer je rugzak af moet doen etc. ?

Laat mij weten wat jij vindt!