Luisterboeken om even compleet te ontspannen

Brightmorningdew LIFESTYLE, Sponsored 6 Comments

Vroeger verslond ik boeken, ik was een slechte slaper en niets kreeg mij beter kalm dan een boek voor het slapen. Toen ik mijn eerste discman kreeg sprak het idee van een luisterboek mij ook enorm aan. Dus ik ging naar de lokale boekhandel, kocht “The Hobbit” als luisterboek en heb de cd’tjes helemaal grijs gedraaid.

Toen ik de kans kreeg om samen te werken met Storytel op mijn blog greep ik deze dus met beide handen aan! Een app vol luisterboeken testen? GRAAG!

 

Luisterboeken helpen bij mindfulness

Mindfulness en luisterboeken gaan meer samen dan je denkt. Wanneer je een luisterboek opzet is het belangrijk om al het anderen te laten gaan zodat je heerlijk kunt opgaan in je verhaal. Even de meldingen op je telefoon uit terwijl jij je op de bank nestelt en naar een boek luistert ter ontspanning. Tijdens een drukke werkdag kan 10 of 15 minuten luisteren mij alweer helemaal (creatief) opladen.

Heb jij dus moeite met het hele “mediteren en op je ademhaling letten” bij mindfulness (I know I do…)? Dan is een luisterboek de perfecte manier om beter te leren in het hier en nu te zijn.

Mijn ervaring met Storytel

Nadat ik mijn discman de deur uitdeed zette ik nog weleens luisterboeken op mijn mp3-speler. Maar sinds de smartphone is ook dat ding de deur uit en luisterde ik niet vaak meer naar een boek. Deze samenwerking kwam wat dat betreft voor mij op het juiste moment, ik zou namelijk snel richting mijn zusje in Oslo vliegen.

Ik downloadde dus een aantal boeken zodat ze offline beschikbaar waren (top!) en ging een hele hoop vertraging tegemoet. Bladeren door de verschillende titels gaat simpel en er is een groot aanbod. Van Fantasy tot zelfhulp boeken, ze hebben voldoende boeken in het assortiment om je nog een lange tijd bezig te houden! Zoals jullie hebben kunnen lezen in het “Oslo Tips” artikel zat ik vast op het vliegveld door de sneeuwstorm, toen kwam dat grote aanbod goed van pas.

Ook voor het slapen gaan vind ik het prettig om nog even een boek te luisteren. Mijn man moet er vaak erg vroeg uit, waardoor het leeslampje al snel uit moet. Wanneer ik oortjes in doe en een boek luister kom ik lekker tot rust en hij heeft nergens last van. Klein nadeel, wanneer je  per ongeluk in slaap valt en de volgende ochtend moet bedenken waar je precies in slaap bent gevallen ;)!

Ook tijdens het sporten vond ik het een leuke afwisseling op mijn gewone muziek. Vooral tijdens het hardlopen of wandelen geeft het een welkome afleiding.  Tijdens krachtoefeningen heb ik niet genoeg focus om ook nog het verhaal te volgen, dus dat was voor mij niet zo’n succes maar dat kan aan mijn bar kleine spiermassa liggen ;)!

Mijn favoriete boeken op Storytel

Ik heb de afgelopen tijd intensief gebruik gemaakt van Storytel en heb een paar pareltjes ontdekt die jij in je proefmaand zeker moet uitproberen!

 1. Pogingen iets van het leven te maken – Dit boek ken je waarschijnlijk al, maar als je het nog niet gelezen hebt is het luisterboek een echte aanrader. Het boek is intens grappig en de voorlezer weet de droge humor van “Hendrik Groen” goed over te brengen. Ik heb meermaals hardop moeten lachen in het vliegtuig.
 2. Turtles all the way down (Engels) – Ik wilde dit boek eigenlijk kopen, ik maakte dus een klein sprongetje toen ik er achter kwam dat deze op Storytel stond. John Green geeft je hier een kijkje in het leven van Aza Holmes, een jonge vrouw die soms verstrikt is in haar eigen gedachten. Zoals alle John Green boeken grijpt het je om je vervolgens voorlopig niet los te laten…
 3. Alle Harry Potter Boeken! – Oke het lijkt me duidelijk dat ik deze niet allemaal afgeluisterd heb. Met 9+ uur per boek zou dat echt een hele prestatie zijn. Maar omdat ik de boeken al ken vind ik deze dus heerlijk om te luisteren voor het slapen of tijdens de wat saaiere klusjes (administratie…) op werkdagen. Ben je nooit toegekomen aan het lezen van de boeken omdat je dat toch een beetje veel lezen vond? Dan kan ik je aanraden om de luisterboeken te proberen, het verhaal krijgt zo veel meer diepte dan wanneer je alleen de films kijkt.

Boeken op mijn digitale boekenplank

Er zijn natuurlijk ook nog boeken die ik wil luisteren, maar waar ik gewoon nog geen tijd voor heb gehad… Want eh, met 60.000+ boeken ben ik voorlopig nog niet uitgeluisterd. Op dit moment staan deze boeken op mijn boekenplank en offline zodat ik ze altijd en overal kan luisteren:

 1. De laatste meisjes – Riley Sager
 2. De Sparkle – Sietse Bakker
 3. Winternacht – Suzanne Vermeer
 4. 19 Keer Katherine – John Green
 5. De Eeuw van mijn vader – Geert Mak
 6. Nooit meer te druk – Tony Crabbe
 7. Breaking the habit of being yourself – Joe Dispenza

 

Ik ben benieuwd wie van jullie deze manier van even ontstressen ook gaat proberen of heeft geprobeerd, laat je me weten welke boeken jij hebt geluisterd?

Brightmorningdew

Comments 6

  1. Post
   Author

   Haha ik snap dat het in het begin een beetje vreemd kan voelen, toch werkt het voor mij heel ontspannend omdat je verplicht echt even niets moet doen!

 1. Ik weet echt niet of ik dit zou kunnen; ik lees veel liever zelf. Ik ben namelijk een mega snelle lezer en ik denk echt dat dit veel te langzaam voor mij gaat! haha Maar mis dat ik het toch eens ga proberen!

  Liefs

  1. Post
   Author

   Ik lees ook echt heel snel, maar dit is weer een andere manier van een boek beleven. Je kan het ook niet echt vergelijken met lezen… het is meer gewoon het voorlezen van vroeger waarbij je op een hele andere manier het verhaal beleefd. Merk dat ik bij bijvoorbeeld Harry Potter dan ook ineens hele andere details oppik enzo.

 2. Ik heb ze ook gehad, eerst voor dochter die dreigde dyslexie te ontwikkelen met de Hp serie, 2 boeken op discs met het boek in de handen en vanaf boek 3, leest ze net als de hele familie als een trein. Ikzelf als ik zo’n disc opzet om te luisteren naar een boek? Dan val ik binnen 5 minuten in slaap, whahaha dus te mindfull denk ik 😉

 3. Oh, dit lukt me echt niet. Luisteen naar boeken. Ik kan me daar niet op concentreren. Is ook omdat ik het niet wil, hoor. Dus ik doe er geen moeite voor. Ik ontspan als ik zelf een boek lees en dan één die ik echt in mijn handen houd en waar ik door heen kan bladeren.

Laat mij weten wat jij vindt!