Nieuwe bewoners! – IKEA Kamerplanten

Brightmorningdew LIFESTYLE 4 Comments

Dit weekend deed ik wat iedereen met net een beetje teveel vrije tijd weleens doet: ik ging naar de IKEA! Samen met een vriendin bracht ik afgelopen zaterdag uren door in deze winkel, ik geloof dat ik blij ben dat ik alleen met plantjes (ok, en een kruidenrekje én opbergdozen…) thuis ben gekomen.

IKEA Kamerplanten

Maar, kamerplanten dus! Ik woon maar in een klein appartementje, planten waren dus eigenlijk niet iets waar ik echt over nadacht. Ze nemen ruimte in, moeten op zonnige plekken staan (lees: dat is bijna niet te doen hier) en zorgen voor nog meer “rommel” in het zicht. Toch kon ik mij niet meer inhouden toen ik langs de plantenafdeling van de IKEA liep. Oké ik weet het, misschien kun je beter je planten in een tuincentrum kopen maar deze glazen bol kon ik toch niet laten liggen?! In de vaas koos ik vetplanten die behalve weinig water ook weinig zonlicht nodig hebben, zo weet ik zeker dat ze het in mijn huis kunnen overleven.

Dé IKEA Bonsai

Daarnaast ging ik voor de IKEA “bonsai”, beter bekend als een Ficus Ginseng. Deze boompjes zijn zeer aantrekkelijk door de zogenoemde “luchtwortels” maar zijn ook ontzettend moeilijk te verzorgen. Dit omdat ze bij de kleinste verandering (verplaatsing, ander licht etc.) al hun bladeren kunnen laten vallen. Dit is echter niet de eerste “IKEA Bonsai” die ik aanschaf dus ik hoop dat deze het ook minimaal 5 jaar (de levensduur van de vorige) gaat uithouden.

Hoe ik de mijne in leven heb gehouden?

 • 1. Om de twee jaar verpotten(in de lente)
 • 2. Pokon, een klein scheutje in de zomer & lente per 2 weken
 • 3. De aarde goed vochtig houden
 • Nu schijn je ze ook af en toe een “bad” te kunnen geven, maar daar heb ik mij nooit aan gewaagd. Ondanks dat het misschien geen echte bonsai is heb ik het altijd als een zeer leuk boompje ervaren en ben ik blij dat ook deze weer wat groen heeft toegevoegd aan mijn huis.

Mijn groene vingers kunnen dus weer even vooruit ;-)! Hebben jullie door het mooie weer ook al weer meer groen in huis gehaald?

 

Brightmorningdew

Comments 4

 1. Aah, leuk zo’n bonsaiboompje. Ik heb letterlijk 0 planten in huis. Het enige wat ik heb zijn kunstbloemen. Soms kriebelt het wel voor wat meer groen in huis, maar het loopt bij mij tot nu toe nooit goed af.

 2. De Ikea Bonsai? whahahaha wat ze al niet uitvinden, die kun je overal kopen, en ja een hele lastige plant om te onderhouden, ik ken iemand die een hele grote had gekocht gewoon bij Ranzijn 😉

  Ze zijn leuk, en nieuwe aanwinsten nee niet echt, al kreeg ik een narcis afgelopen zaterdag en nu al in bloei, ze zegt nog, geef hem weinig water (weet ik) en het duurt nog even, ahum… lol

  En mijn orchideën die ik afgelopen late zomer heb aangeschaft heb ik zelf weer in bloei getrokken, twee bloemen zijn uit, de rest moet nog komen maar vol met knoppen, al zie ik dat er eentje nu wel geel wordt.. ahum… 1 knop dus 😉

  En oudere bolletjes heb ik in de gemeente strook achter onder mijn slaapkamer geplant… de narcissen die ik er vorig jaar in heb gezet zijn uitgekomen weer, en zo ook 1 wit druifje zag ik nu.

  X

  1. Post
   Author

Laat mij weten wat jij vindt!