Onzeker over trouwjurken passen

Brightmorningdew LIFESTYLE 5 Comments

“Staat zoiets mij überhaupt wel?” schoot door mijn hoofd toen ik naar plaatjes van trouwjurken aan het zoeken was. Ik deelde mijn inspiratie plaatjes met jullie, maar toen ik er weer zelf doorheen bladerde zag ik alleen maar bepaalde types. En geen van die types leek op mij. Zou een trouwjurk mij wel staan? Maken ze die dingen überhaupt voor “vrouwen zoals ik” Dat ik een heel doorsnee figuur heb vergat ik voor het gemak maar even. Ineens ontstond er een gedachte in mijn hoofd dat jurken niet gemaakt worden voor kleine(re), vollere vrouwen.

Onzeker over het passen van trouwjurken…

Ik maakte verschillende afspraken om trouwjurken te passen rondom Amsterdam. De dag voor die eerste afspraak was ik bloednerveus. Ik kon amper slapen en had nachtmerries over te kleine jurken en naakt trouwen… HELP! Ik had mezelf er van overtuigd dat trouwjurken niets voor mij waren en dat geen enkel model of kleur mij zou staan. Ik zag mezelf al helemaal trouwen in een jurk die “wel oké” was, gewoon omdat er geen enkele tussen zou zitten waar ik mijn “say yes to the dress momentje” van zou krijgen…

Eenmaal bij de winkel aangekomen was dit echter weg. De lieve verkoopsters in de verschillende zaken weten je ontzettend op je gemak te stellen en alle clichés zijn waar: er is een trouwjurk voor iedereen. Ik heb allerlei modellen aangehad en niets stond echt “lelijk”. Trouwjurken zijn namelijk anders dan gewone kleding, je “minpunten” worden zachter en je pluspunten worden benadrukt.

Ik paste de ene na de andere jurk tot de verkoopster ineens met iets aan kwam zetten wat absoluut op de “never in a million years” lijst stond. Na wat aandringen paste ik hem toch en wat bleek, het was de mooiste jurk ooit! De twijfel sloeg toe, ik had namelijk ook een andere erg mooie jurk gepast… Ineens stond ik daar, te onzeker om trouwjurken te passen, met twee mogelijke kandidaten.

Ik besloot naar huis te gaan en na twee weken weer eens terug te keren om de jurken te passen. Ik had tijd nodig om de voors en tegens van de jurken tegen elkaar af te wegen.

Hét moment was aangebroken, ik moest een trouwjurk kiezen

Fast forward naar twee weken later. Ik besloot eerst nog ergens anders jurken te passen maar die haalde het niet bij de twee jurken die nog in mijn hoofd zaten. In de auto onderweg naar dé twee jurken sloeg de twijfel toe. Stonden ze echt wel zo mooi? En welke moest ik nu toch kiezen? Die twee weken hadden niets uitgemaakt en mijn voors en tegens lijstje sloeg ook nergens op. Dit werkt gewoon niet zo met jurken.

Eenmaal in de zaak aangekomen hingen ze daar aan de hanger. Twee jurken die op het eerste gezicht niets bijzonders waren. Gewoon jurken zoals al die andere jurken die ik al aan had gehad. Maar toen ik “mijn” jurk aandeed wist ik het ineens zeker… dit moest hem worden. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plaats en ik zag mezelf écht in deze jurk trouwen.

Het was zo cliché, maar diep in mijn hart wist ik het toen direct. Ik deed de andere jurk nog even aan maar die leek ineens toch een stuk minder mooi.

Ik ben klaar, ik heb de jurk gevonden. En nu moet ik tot de bruiloft geheimhouden welke jurk het is geworden.

Nu is het tijd voor alle 6784 dingen die voor de bruiloft geregeld moeten worden ;-).

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Bijzonder! En wat fijn dat je je mooie jurk al hebt! Ben heel benieuwd, we krijgen hem toch nog wel te zien he, als je eenmaal getrouwd bent? Succes met alle voorbereidingen!

    1. Post
      Author
  2. Whahahahaha nu ben ik zo nieuwsgierig, je mag ook mailen 😛 whahahaha Maar ik denk voor jou dat het meest belangrijke gedaan is, en ja, zelf ben ik wel gehuwd geweest maar ik droeg geen trouwjurk, kon ook niet, in die tijd, 8 maanden zwanger en zo, dus ooit zou ik nog weleens een jurk willen passen, al is het voor de fun, en ja ik weet dat het zou kunnen zelfs 😉

    X

Laat mij weten wat jij vindt!