Paula’s Choice, mijn ervaring

Brightmorningdew BEAUTY, LIFESTYLE 5 Comments

Paulas choice

Een hele tijd geleden vertelde ik al over mijn probleemhuid. Ik vertelde ook dat ik de producten van Paula’s Choice had aangeschaft en dat ik na een uitvoerige test periode bij jullie terug zou komen met de resultaten. Ik heb de producten 6 maanden lang getest, benieuwd of ze hun geld waard zijn? Is dit dé oplossing voor een probleemhuid? Lees snel verder!

Laat ik voorop stellen dat iedereen een eigen huidtype heeft en dat wat voor mij wel (of niet werkt) niet voor een ander hoeft te werken. Tijdens een periode van 6 maanden heb ik de volgende producten getest;

  • CLEAR REGULAR STRENGTH 2% BHA;
  • CLEAR EXTRA STRENGTH 2% BHA;
  • CLEAR ULTRA-LIGHT DAILY MATTIFYING FLUID SPF 30;
  • CLEAR PORE NORMALIZING CLEANSER.

Ik had meer dan eens gelezen over de wonderen die deze producten verrichten en ook bezoeksters van mijn site vertelde mij dat dit hun echt had geholpen. Ik begon dus vol goede moed met testen!

CLEAR PORE NORMALIZING CLEANSER (€17,90)

Deze cleanser zit in mini formaat in het test pakket dat je kan kopen. Na zes maanden gebruik ik deze nog altijd dus hij is erg zuinig in gebruik. Wel is hij voor mijn gevoelige huid niet geschikt om elke dag te gebruiken. Dan word mijn huid toch wat geïrriteerd en gevoelig. Ik gebruik deze dan ook een a twee keer per week, dan werkt hij perfect.

Het is een simpele no-nonsense gezichtsreiniger die doet wat hij moet doen. Hij ontstopt je poriën en ondersteund de andere producten van paula’s choice. Een fijn product? Ja hoor maar ik zou hem niet direct nog een keer aanschaffen. Mijn face wash van de Etos is namelijk bijna net zo fijn en die kan ik wél elke dag gebruiken.

Conclusie: Een fijne cleanser die doet wat hij moet doen. Wel is hij wat de agressief voor de gevoelige huid, ik zou dit product daarom niet opnieuw aanschaffen.

CLEAR ULTRA-LIGHT DAILY MATTIFYING FLUID SPF 30 (€32,90)

Ook dit product zat in de test kit die ik had besteld. Aangezien je exfoliant op je gezicht gebruikt is zonbescherming érg belangrijk. De exfoliant zorgt er namelijk voor dat er een laagje dode huidcellen van je gezicht afgaat en dat je cellen sneller vernieuwen, hierdoor is je gezicht extra gevoelig voor zonlicht. Om huidkanker en gezichtsveroudering te voorkomen is een hoge SPF voor elke dag dan ook echt een must. Deze crème is fijn maar mijn Chinese zonnebrand voor elke dag is nog net iets fijner (en goedkoper).

In Nederland is dit echter het beste niet vette alternatief op zonnebrand die ik ben tegengekomen. Verder is het voor mijn droge huid niet voldoende als gezichtsverzorging. Ik moet er zeker nog een crème onder dragen. Voor de vettere huidjes is dit waarschijnlijk wel perfect als dagverzorging. Het is voor mij een prettige kennismaking met de dagverzorging van Paula’s Choice en als mijn huidige dagverzorging op is wil ik mij dan ook wat meer verdiepen in de andere opties.

Conclusie: Een prettige dagverzorging met spf die voornamelijk geschikt is voor de vette huid. Een vochtarme of droge huid zal aan alleen deze crème niet voldoende hebben.

CLEAR REGULAR STRENGTH 2% BHA (€27,90)

Ik gebruikte eerst de exfoliant met de gewone sterkte. Ik leek hier baat bij te hebben maar het effect was minimaal. Zo gingen bestaande puistjes wel sneller weg maar mijn beginnende puistjes kwamen net zo hard door en ook nieuwe “uitbraken” leken niet te worden voorkomen. Het leek zelfs alsof mijn huid op een gegeven moment nog slechter was. Nu ben ik bekend met het “purgen” van de huid (het word eerst slechter en dan beter) dus ik zette door.. maar helaas de normale sterkte deed gewoon niets voor mij.

Conclusie: Voor mijn huidtype is deze samenstelling niet geschikt. Mijn huid knapt er iets van op maar niet voldoende om de hoge prijs de verdedigen.

CLEAR EXTRA STRENGTH 2% BHA (€28,90)

Toen de gewone exfoliant niet werkte besloot ik dus over te gaan op de extra sterke variant. Het percentage BHA is het zelfde dus het extra strong slaat vooral op de overige ingrediënten. Paula’s Choice raad zelf aan altijd eerst de gewone te gebruiken, mocht deze niet werken kan je overgaan op de extra sterke versie. Beide versies zijn in een mini verpakking te koop, je hoeft dus niet direct een full size product te kopen als je nog niet weet welke het beste voor je werkt!

De extra sterke versie heeft bij mij beter effect. Als ik elke avond trouw de exfoliant gebruik heb ik minder puistjes (helaas niet helemaal geen puistjes) en verdwijnen degene die opkomen ook sneller! Ook heb ik sinds het gebruiken van deze exfoliant geen onderhuidse bulten meer gehad. Mijn huid is gladder, littekens lijken te verdwijnen en mijn huid heeft overall een gezondere uitstraling.

Conclusie: Ondanks dat het geen wonder product is houd het mijn huid prima in toom. Ik merk wel degelijk verschil en ik zou dit product zeker opnieuw kopen. Toch is het (voor alsnog) geen wonder middel voor mij. Ik blijf dus op de uitkijk voor betere producten.

 

Helaas was het dus voor mij niet het wondermiddel dat het voor andere wel geweest is. Ondanks dat ben ik wel tevreden en is mijn huid wel echt al aardig opgeknapt!

Hebben jullie ervaring met de producten van Paula’s Choice? En wat is jullie wondermiddel als het om acne gaat?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Jammer dat het geen wonderen verricht. Ik had meer van Paula verwacht en twijfelde zelf ook al een tijd lang over PC. Ik heb nog niks van dit merk geprobeerd.

    Zelf heb ik ook last van adult acne op een gebied die soms nog wel eens wisselt. Op dit moment is het rustig en ik heb sterk het vermoeden dat het door mijn gezichtscrème en gezichtsreiniger borstel komt. Review volgt 😉

  2. Ik ben van plan in januari te starten met een nieuwe routine (o.a. Visapure 2 keer per dag trouw gebruiken) en ik ga ook PC testen, maar dan een AHA product.
    Uiteraard komt de review volgend jaar online, maar tot nu toe ben ik er erg over te spreken!

Laat mij weten wat jij vindt!