Recept | Wraps volgens bodieboost

Brightmorningdew LIFESTYLE 8 Comments

Sinds ik Bodieboost moet ik een hoop gerechten anders maken. Anders kom ik niet uit met de families. Het boek met recepten dat erbij zit gebruik ik als inspiratie, maar ik geef er toch wel graag mijn eigen draai aan. Vandaag wil ik dan ook met jullie mijn vernieuwde wraps delen. Doe je ook aan bodieboost? Dan gebruik je voor dit gerecht de volgende families; 1 Eiwit, 1 Koolhydraat, 1 Groente.

Ingrediënten voor 3 a 4 porties;

  • 2 el Gemalen komijnzaad
  • 2 el Cayenne peper
  • knoflook (1 teen)
  • Ui (in grove blokjes)
  • Mais (1 blikje)
  • 2 paprika’s (in blokjes)
  • Rucola
  • Tomatenpuree
  • Rundergehakt 400 gram
  • olijfolie
  • Optioneel : Avocado
  • Optioneel:  Kaas

Bereidingswijze

Pers de knoflook, snij de ui en fruit dit aan in een hapjespan met wat olijfolie. Als de uitjes een beetje glazig worden kan je het gehakt toevoegen en rul bakken. Snij ondertussen de paprika en voeg deze toe aan het gehakt mengsel. Roer nu de tomatenpuree samen met de kruiden in de hapjes pan en laat het even op een laag vuur pruttelen.

Ondertussen kan je de wraps in de magnetron opwarmen. Ik gebruik een pakje middelgrote wraps, volgens de Bodieboost methode mag je er daar 2 van per persoon voor een koolhydraat. Voeg als laatste de mais toe aan het mengsel, het is lekkerste als deze hun crispy bite behouden dus bak ze zeker niet te lang mee!

Doe je gehakt mengsel in de wrap en garneer het geheel met wat sla naar keuze, ik kies voor de pittige smaak van rucola. Als ik nog groente over heb voeg ik ook 1/4 avocado toe per wrap en voor de niet bodieboosters (of mensen met nog een zuivel over) maak je het geheel af met een beetje geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Danielle

Brightmorningdew

Comments 8

    1. Post
      Author
  1. Dit klinkt heerlijk, alleen ben ik geen fan van komijnzaad door mijn eten, alleen in kaas en dat eet ik maar eens in de zoveel jaar een stukje, hahaha maar klinkt heel goed! En ik vind vast iets anders om de komijn te vervangen voor andere kruiden 😉

    X

    1. Gemalen komijnzaad (djinten) smaakt echt niet naar de komijn in komijnekaas haha! In combinatie met cayennepeper geeft het een beetje een ‘Mexicaanse smaak’, zoals je het ook uit een pakje tacokruiden zou halen.

      1. Post
        Author
    1. Post
      Author

      Voor bodieboost maakt het soort wraps niet uit. Dit keer had ik gewone gepakt (gemakkelijk haha) maar ik maak ook vaak zat volkoren, komt binnenkort ook een receptje over online!

Laat mij weten wat jij vindt!