Review | Etos face wash

Brightmorningdew LIFESTYLE 14 Comments

 

Twee weken geleden raakte mijn face wash van Paula’s Choice (binnenkort een review) op. Daarmee begon mijn zoektocht naar een goedkope no-nonsens face wash die mijn gezicht op een milde wijze kon reinigen. Bij de Etos zag ik deze simpele face wash en begon deze te gebruiken. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan snel verder…

Ik heb een gevoelige huid dus het vinden van de juiste producten voor mijn huid is altijd een uitdaging. Producten voor de gevoelige huid reinigen naar mijn idee niet voldoende en producten voor de gemengde huid zijn vaak wat te agressief.

Ik was hoopvol toen ik deze face wash van de Etos uit het schap pakte. Hij was goedkoop en beloofde een milde maar zuiverende reiniging.

 

De face wash heeft een lichte gel substantie een een aangename geur. De verpakking is zuinig, je neemt niet niet snel te veel! Eenmaal in aanraking gekomen met water schuimt het product lichtjes:

 

Zoals je ziet ontstaat  er geen dikke schuimlaag maar eerder een wat milder schuim. Het voelt ook niet als een uitdrogende face wash.

Het is niet aan te raden, maar ook oog make-up word prima verwijderd met deze formule. Waterproof make-up blijft een uitdaging, maar dat verwacht ik ook niet van dit product. Het reinigt mijn huid in elk geval goed en op luie dagen kan het ook mijn oog make-up verwijderen zonder te irriteren.

Na gebruik blijft mijn huid schoon achter zonder trekkerig aan te voelen. Na 2 weken heb ik nog geen negatieve eigenschappen aan dit product kunnen ontdekken. Het is een basic face wash die goed make-up en andere vuiligheid van mijn huid verwijderd. Niets meer maar ook niets minder.

Conclusie

+ Aangename geur
+ Niet duur
+ Niet uitdrogend
+ Niet irriterend

– Kan geen waterproof make-up verwijderen

Ik zou dit product aanraden voor iemand die opzoek is naar een goede basic face-wash zonder teveel poespas. Het is een goedkope face wash die gewoon doet wat hij moet doen. Niets meer en niets minder.

Brightmorningdew

Comments 14

 1. Lijkt me een fijn product! Ik gebruik eigenlijk nooit van dit soort dingen. Maar goed, ik draag dan ook niet veel make-up haha. Misschien dat ik zoiets als dit alsnog wel een keer moet gaan proberen!

  1. Post
   Author
 2. Ik gebruik eigenlijk nooit een face wash, ik gebruik Nivea make up remover om ook mijn watervaste make up makkelijk en snel af te halen, al sinds ik make up draag gebruik ik dat, erg fijn en prettig, en daarna wat tea tree lotion of rozenwater met een watje. En anders van unicura gewone zeep onder de douche ermee, hahaha

  X

 3. Ik heb op dit moment een face wash van Clinique en deze is echt wel prijzig, maar doet zijn werk fantastisch. Fijn dat je een budget alternatief hebt gevonden.

  1. Post
   Author

   Ik heb ook een tijdje die van Clinique gebruikt! Inderdaad prijzig en ook best fijn! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet veel verschil merkte toen ik die facewash gebruikte!

Laat mij weten wat jij vindt!