Review – Kipstuckjes van de vegetarische slager

Brightmorningdew LIFESTYLE 10 Comments

Laaiend enthousiast was ik over de hamburger van de vegetarische slager, ik kon niet wachten om ook wat andere producten van ze te proberen. Gisteren gooide ik dan ook de kipstuckjes in mijn mandje en begon vol verwachting aan het eten. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel mijn review!

De vegetarische slager

De vegetarische slager maakt allemaal vlees vervangers maar dan net iets anders dan we gewend zijn. Zo willen zij met hun producten “de ouderwetse slager” uitstraling overbrengen en op die manier iedereen overtuigen van de kwaliteit van vleesvervangers. Ze hebben een concept store in Den Haag waar ze het idee van ‘de vegetarische slager’ nog dat beetje extra geven. Daarnaast zijn de producten van de vegetarische slager nu ook in de gewone supermarkt te verkrijgen, ik kocht mijn pakje bij de Albert Hein.

Ingrediënten & inhoud

Een verpakking kipstuckjes is 160gram en bevat de volgende ingrediënten:

56% SO­JA­CON­CEN­TRAAT, wa­ter, zon­ne­bloem­olie, ui, krui­denex­tract, na­tuur­lijk aro­ma, zout.

Eerste indruk & gebruik

Ik ging de Kipstuckjes gebruiken in een burrito, dit is een van Robbert zijn favoriete gerechten dus ik was benieuwd of hij het “vega vlees” kon waarderen.

Toen ik het pakje open maakte en de bleke kipstuckjes zag liggen was ik even huiverig, ik was bang dat dit de zoveelste rubberen vleesvervanger zou zijn. Ik haalde de kipstuckjes uit hun verpakking en sneed ze nog iets kleiner. De stukken waren namelijk redelijk groot wat fijn is voor een wokgerecht maar wat minder handig voor de vulling van een burrito. Het kleiner snijden ging makkelijk, dat stemde mij al wat positiever over het eindresultaat.

Ik maakte de vulling van de burrito zoals ik dat normaal zou doen, het enige verschil was dat ik de Kipstuckjes in een apart pannetje “goudbruin” bakte (dit is anders goudbruin dan normale kip, maar je weet wel wanneer het klaar is) en de stukjes als laatste aan de vulling toevoegde.

Smaak

De smaak van de kipstuckjes is goed! De structuur lijkt inderdaad op kip en er is geen ander vega product dat zo dicht in de buurt komt als de kipstuckjes. Mijn vriend proefde ook bijna geen verschil en vroeg eigenlijk alleen maar “wat voor vlees is dit?”. Toen ik hem vertelde dat het “vega vlees” was reageerde hij verrast: “Nou, dan smaakt het heel goed”.

Ook ik vond de Kipstuckjes erg smakelijk en vind ze perfect voor de burrito of bijvoorbeeld een wokgerecht. Wel moet je de kipstuckjes van te voren echt even aanbakken (en niet alleen maar opwarmen) anders is de structuur ietwat vreemd.

Prijs

Een verpakking vegetarische kipstuckjes is 3,69. Niet goedkoop, zeker als je het vergelijkt met “kilo knaller kip” echter vind ik het een hoogwaardig product dat niet te hoog geprijsd is.

Conclusie

Weer een goed product van de vegetarische slager! Ik denk echt dat dit soort producten vega maaltijden toegankelijk maken voor echte vleeseters. Het verschil is immers minimaal. Het enige ‘jammere’ aan het product is de prijs, verder kan ik iedereen dit product aanraden.

Kende jullie de vegetarische slager al? En hebben jullie al wel eens producten van ze geprobeerd?

Liefs,

Danielle

Brightmorningdew

Comments 10

 1. Ik kende het merk De Vegetarische Slager al wel, maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit wat van geprobeerd! En dat terwijl ik vleesvervangers vaak zo lekker vind.. 🙂 Deze kipstuckjes klinken ook goed!

 2. Nee die kende ik nog niet, maar mijn punt is dan ook meestal weer, de prijs… de kilo knallers zit er vaak al niet in, laat staan dus hoogwaardige goede producten zoals jij nu beschrijft en oh wat zou ik dat gewoon graag willen doen, eten en proberen.

  Ooit komt dat wel, i’m sure.

  X

  1. Ik weet het zeker! Er gebeuren de hele tijd allemaal bijzondere dingen in jou leven de laatste tijd..ik ben benieuwd wat het universum allemaal nog voor jouw in petto heeft!

   Gelukkig kan je ook heel voedzaam eten op een budget.. je brengt mij nu op een idee voor een artikel haha..

   1. Use it, hahahaha altijd fijn als ik anderen weer nieuwe inspiratie weet te geven, en ja dat doet het Universum inderdaad, daarom heb ik ook zoveel vertrouwen en werk ik er ondertussen ook aan natuurlijk, stil zitten doet ook weinig 😉

    X

 3. AH wat leuk om hier wat over te lezen.. ik was laatst bij iemand en we aten bami, met kip. Halverwege mijn bord zei ik huh, maar wacht.. je vriend is toch vegetarisch? Eet hij dan wel kip? Toen zei ze pas dat het vega kip was. Whattt.. het smaakt echt goed! Was ook van dit merk 🙂

Laat mij weten wat jij vindt!