Review| Slim rijst & Slim pasta

Brightmorningdew LIFESTYLE 21 Comments

 

Vandaag heb ik voor jullie een video review van de twee bovenstaande producten, geen tijd voor een video? Lees dan snel verder voor mijn geschreven review.

Net als veel mensen hou ik echt van gerechten met rijst of pasta. Heerlijke sauzen met verse groentes en eventueel een lekker stuk vlees geserveerd op een bord vol pasta of rijst, heerlijk! Maar als ik de voedingswaarde daarna in invoer in mijn calorie tracker word ik iets minder gelukkig, het zijn namelijk producten die wel ontzettend veel calorieën bevatten. En ondanks dat de volkoren, spelt of zilvervlies varianten wel een gezonde aanvulling zijn op je dieet was ik toch benieuwd naar deze twee producten die een heerlijke vervanger voor weinig calorieën beloven te zijn!

De pasta (21 kcal per verpakking)

Als je de verpakking openmaakt komt je een ontzettend smerig aroma van tien vuilnisbelten tegemoet. De geur laat zich helaas echt niet anders omschrijven. Ik was hier al voor gewaarschuwd online maar ik dacht dat het “wel mee zou vallen” ik was immers de Chinese smelly tofu gewend. Niets was minder waar, smelly tofu is hier niets bij dit product stinkt! De verpakking raadde mij dan ook aan om het product goed te spoelen met water voordat ik het met de rest van mijn eten zou mengen. Na een kwartier spoelen was de lucht iets minder chemisch en durfde ik het aan om de sliertjes bij mijn net gemaakte pasta saus te gooien.

Nu moet ik toegeven dat ik best van veel saus hou, maar ook met weinig saus hebben deze sliertjes niet echt veel body. Ze doen nog het meeste denken aan de dunne slierten noodles die je ook in je kant en klare noodle soep kan vinden. De textuur laat zich het beste vergelijken met die van elastiekjes die je wel kent van slotjes, alleen dan gewoon wat langer.

Je leest het al, ik ben niet bijster enthousiast. Qua pasta hou ik het toch maar bij mijn 50% pasta 50% courgette reepjes, ook erg calorie verantwoord!

De rijst (7 kcal per verpakking)

De rijst heeft exact hetzelfde aroma als de pasta, enig pluspuntje was dat ik er dit keer op voorbereid was!

De textuur van deze rijst laat zich nog het beste omschrijven als kort geweekte chia zaadjes maar dan in rijstkorrel vorm. De Slim rijst is ook absoluut niet geschikt om te eten bij een curry, het neemt niets van de saus op. In plaats daarvan worden de korrels nog weker en onderdeel ván de curry waardoor je die als een dikke soep naar binnen moet lepelen, ook niet vies maar niet echt de bedoeling.

Met wat gewokte groente en vlees gaat het al beter. Maar de rijst is en blijft gewoon een beetje smaakloze maagvulling. Dan is mijn zilvervliesrijst met quinoa mengsel toch echt een stuk smaakvoller.

Conclusie

Je had het misschien al een beetje door, maar ik ben niet erg enthousiast over deze producten. Ze dienen prima als maagvulling als je echt in een dieet zit waarop je op je calorieën moet letten. Ideaal voor mensen in hun cut of mensen die het 5:2 dieet doen en op hun vastendag toch een maaltijd met rijst of pasta willen eten.

Voor mij is het product té chemisch en voegt het eigenlijk te weinig toe. Ik eet dan liever mijn eigen gezondere oplossingen óf the real deal, die voegen namelijk ook nog wat toe aan mijn voeding. Jammer maar helaas, deze producten krijgen geen vast plekje in mijn voorraad kast.

Hebben jullie ervaringen met deze producten? Deel het met mij in de comments!

Brightmorningdew

Comments 21

 1. Ik heb dit ook ooit gekocht en ook ik was niet enthousiast. Er liggen nog pakken ergens in de voorraadkast en ik heb het idee dat ze de prullenbak in gaan.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Hee! ik heb deze ook al geprobeerd (ook de originele, veel goedkopere variant uit de Toko) en ik kan de smaak/geur echt niet aan :p Liever echte pasta en echte kcal ;)! leuke review wel!

  Liefs!

  1. Post
   Author

   Die geur he! Niet normaal gewoon, dat alleen al zorgt ervoor dat ik dit product nooit meer ga kopen haha!

  1. Post
   Author
 3. Ik heb laatst met zoiets in mijn handen gestaan,
  maar had toen ook een beetje het idee “Dit is vullen, niet voeden!”.
  Bedankt voor deze review, nu weet ik zeker dat ik het niet ga kopen!

 4. Ik heb deze ook een tijdje geleden gekocht, en vind ze enkel ok als ik er een berg saus op doe, anders zijn ze inderdaad niet zo lekker. Spijtig, het zou dan ook te mooi geweest om waar te zijn, pasta met maar zo weinig calorieën die even goed smaakt als normale pasta… 😉

 5. I simply want to tell you that I am just all new to blogs and seriously loved your website. Most likely I’m going to bookmark your blog . You definitely have outstanding stories. Thanks for revealing your web page.

 6. Pingback: goyard bags online uk 50mg

 7. Pingback: roger vivier sale

 8. Pingback: maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 8pcs brushes

 9. Pingback: mac long wear foundation Commodities Are Available Without Restriction OtjZJgpbcM RESTAURANTE HORIZONTE

Laat mij weten wat jij vindt!