Serie | Switched at birth

Brightmorningdew LIFESTYLE 4 Comments

Ben je nog op zoek naar een heerlijke “chick-flick” serie om te kijken? Dan ben je bij Switched at birth van ABC family aan het juiste adres. Ze zijn ondertussen al bij het vierde seizoen dus mocht je deze serie gaan volgen dan heb je lekker nog wat te kijken de komende dagen.

Heb je echt een hekel aan chick-flicks en zoetsappige clichés dan kan je deze serie misschien beter overslaan. Het enige echt vernieuwende aan de serie is dat een heel groot gedeelte ook in gebarentaal word gedaan! Dat laatste doen ze overigens erg goed en heel natuurlijk, dit is waarom ik het voor de “jump” wel nog even wilde noemen!

De serie krijgt een 7,9 op IMDB wat zeker voor een “chick serie” helemaal niet verkeerd is. IMDB is harder over andere favorieten van mij ;)!

Benieuwd geworden naar deze serie, lees dan nog even verder voor wat meer informatie en een trailer!

Switched at birth volgt het verhaal van twee meiden die (hoe kan het ook anders) bij de geboorte zijn verwisseld. Ze leidde twee heel verschillende levens. Een is opgegroeid in een grote villa en heeft aan geld en kansen geen gebrek. De ander is opgegroeid in de getto en is rond haar 4e jaar doof geworden door een meningokokken infectie.

Het duurt in het begin van de serie natuurlijk niet lang voordat deze meiden er achter komen dát ze verwisseld zijn en dit brengt natuurlijk drama en intriges met zich mee!

Ik zei het al even eerder, maar deze serie is vooral populair door de gebarentaal die er veel in gebruikt word. Ze gebruiken ASL (americain sign language) en hebben hierdoor veel populariteit verworven binnen de ASL community! Ook worden er redelijk controversiële onderwerpen binnen de doven community aangesneden in deze serie. Iets wat zowel op het scherm als daarbuiten voor vele discussies zorgt.

Voor mij is deze serie dan ook een leuk kijkje in een wereld die ik niet ken. De acteurs die doof/hardhorend spelen zijn dit in het echt ook, hierdoor voelt het authentiek aan. De onderwerpen en problemen waar de acteurs tegen aan lopen zijn herkenbaar en niet alles word altijd helemaal opgelost. Net echt dus 😉

Hoewel ik het op het eerste gezicht niet had gedacht heeft deze serie dus al vier seizoenen lang mijn hart gestolen. Ik kijk stiekem elke week uit naar een nieuwe aflevering en vind dat jullie deze serie ook een kans moeten geven.

Kende jullie Switched at Birth al? 

Brightmorningdew

Comments 4

  1. I simply want to mention I’m new to blogging and seriously loved this web site. More than likely I’m going to bookmark your website . You definitely come with terrific articles. With thanks for revealing your web site.

  2. Pingback: my site

Laat mij weten wat jij vindt!