Series – Binge watch “Once upon a time”

brightmorningdew LIFESTYLE 26 Comments

 

Behalve hardloop, eet en game verslaafd ben ik ook gek op het kijken van series. Ook hier hou ik van alle genres .. Ik kijk alles van Breaking Bad tot the Vampire Diaries, Pokemon tot Homeland en van Game of thrones tot Adventure time en alles wat daar een beetje tussenin zit. Via MyEpisodes.com hou ik bij welke series ik kijk, welke afleveringen ik nog niet heb gekeken en wanneer een nieuwe aflevering van iets uitkomt. Deze website houd ook bij hoeveel tijd je al hebt “verspild” met het kijken naar series..

Benieuwd hoeveel tijd ik al heb verspild, en welke serie ik nu weer heb zitten te binge watchen? Lees dan snel verder!

Ik sta dit moment op 5 months, 3 weeks, 3 days, 3 hours, 16 minutes. Best heftig om te bedenken dat ik dus meer dan 5 maanden van mijn leven naar mijn laptop of tv heb gestaard om mee gesleept te worden in een of andere serie. En dan heb ik niet eens alle series hier op bijgehouden en ook films tellen hier niet mee..

Toen ik in China woonde bracht ik veel tijd door met series kijken. Chinese TV was gewoon te moeilijk voor mij en daarbij had ik 2 uur lunch pauze op een dag. Ook waren er dagen dat je door een tyfoon of de verschrikkelijke smog liever thuis bleef. Het kijken van series heb ik daar dan ook tot een ware sport verheven. In mij zoektochten naar nieuwe dingen om te kijken kwam ik daar toen “once upon a time” tegen.

Dit is wat Wikipedia zegt over de serie:

Once Upon a Time is een Amerikaanse televisieserie van ABC. De reeks is bedacht door schrijvers en producenten Edward Kitsis en Adam Horowitz en gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Once_Upon_a_Time_(televisieserie)

Na China verloor ik deze serie een beetje uit het oog. Tot dat ik deze week Maandag en Dinsdag uitgeschakeld op de bank zat. Ik had geen zin in moeilijk en veel nadenken en ik had geen chick serie meer die ik kon binge watchen. Ik bladerde door mijn “nog te kijken” afleveringen op MyEpisodes en toen vond ik deze serie terug, en nog mooier ik liep al 1,5 seizoen achter! Er is werkelijk niets lekkerder wanneer je je niet lekker voelt dan om je helemaal onder te dompelen in een serie. Heel even vergeet ik hoe beroerd ik mij voel als ik kijk naar de sprookjes figuren in deze serie die (natuurlijk) de “evil queen” of de “wicked witch” willen verslaan. Wat ook leuk is is dat je alle karakters uit de serie “kent” uit je sprookjes van vroeger.

Het is dus eigenlijk gewoon een sprookjes boek, maar dan in een nieuw jasje. Ze zijn ondertussen al bij het 4e seizoen en de serie is vrij succesvol! Kijk het acteerwerk is niet van mega hoogstaande kwaliteit en ook het plot is meerdere malen zeer voorspelbaar. Toch heeft deze serie mij een aantal keer op het puntje van mijn stoel gekregen en ook de karakter ontwikkeling is op zijn minst interessant te noemen. De karakters blijven (in tegenstelling tot andere series) zich door ontwikkelen maar doen niet vaak iets wat je niet bij het karakter zou vinden passen. Ook vriendschappen en liefdes interesses verlopen redelijk natuurlijk. Ook vind ik het verfrissend om een meiden serie te kijken waar een liefdes driehoek, of überhaupt eigenlijk relaties, niet centraal staat.

Deze serie is ook iets voor jou als je op zoek bent naar iets luchtigs! Je moet natuurlijk wel van fantasy en sprookjes houden. Het tempo zit er lekker in, je hoeft niet afleveringen lang te wachten op antwoorden en de mysteries blijven leuk en redelijk spannend.

Ben je benieuwd geworden, kijk hier onder dan even de trailer (of ga gewoon gelijk de eerste aflevering kijken 😉 )

Hoe veel tijd besteden jullie aan het kijken van series?

Brightmorningdew

Comments 26

 1. I just want to mention I’m all new to blogs and truly liked you’re web page. Likely I’m planning to bookmark your blog . You actually have superb articles. Thanks a lot for sharing your web-site.

 2. I simply want to tell you that I am new to blogging and truly enjoyed this page. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely come with impressive articles and reviews. With thanks for sharing your website page.

 3. Pingback: Oakley Sunglasses

 4. Pingback: Michael Kors Outlet Online

 5. Pingback: Michael Kors Online Outlet

 6. Pingback: ray ban sunglasses

 7. Pingback: michael kors outlet

 8. Pingback: michael kors outlet online

 9. Pingback: michael kors outlet purses

 10. Pingback: cheap jordans for sale

 11. Pingback: cheap uggs

 12. Pingback: michael kors outlet online

 13. Pingback: toms outlet store

 14. Pingback: christian louboutin outlet

 15. Pingback: michael kors handbags

 16. Pingback: true religion outlet store

 17. Pingback: coach outlet online

 18. Pingback: michael kors outlet

 19. Pingback: fitflops clearance

 20. Pingback: cheap jerseys from china

 21. Pingback: true religion jeans

 22. Pingback: air jordan retro

 23. Pingback: michael kors outlet online

Laat mij weten wat jij vindt!