Series | Penny Dreadful

Brightmorningdew LIFESTYLE 5 Comments

 

Stiekem ben ik al helemaal klaar voor de lente, maar zoals het er nu uitziet kan ik mijn fleece dekens en kaarsen nog niet opbergen. Gelukkig is er een lichtpuntje aan het einde van deze donkere dagen en dat is Penny Dreadful. Deze serie zou namelijk een stuk minder tot zijn recht komen op een zonnige zomerdag!

Hou jij van een beetje duisternis, mysterie en avontuur? Dan is Penny Deadful ook zeker wat voor jou! Lees snel verder voor een klein voorproefje..

Klassieke horror word in een modern jasje gestoken in Penny Deadful. De serie speelt zich af in victoriaans Londen waar de dochter van een van de hoofd personages is verdwenen. Deze dochter moet natuurlijk gevonden, dit is niet geheel toevallig dan ook de rode draad van seizoen een. De serie doet qua sfeer een beetje denken aan Sweeny Todd gemixed met een beetje Sleepy hollow.

De serie integreert iconische horrorpersonages uit de 19e eeuw met nieuwe en moderne karakters. Het acteerwerk en de aankleding van deze serie is een waar genot voor het oog en is in mijn optiek echt de verassing van 2014.

Penny Dreadfull bouwt spanning op als in een thriller op met een ouderwets randje. Ook is er hier een daar wat geweld, ingewanden en bloed. Dit vindt natuurlijk niet iedereen even leuk, toch wil ik je aansporen om deze serie een kans te geven. Zelfs de opzettelijke B-film momenten zijn prachtig en ontzettend vermakelijk. “opzettelijk B-film?” hoor ik je denken.. en ja dat meen ik. Vroeger was een Penny Dreadful de naam voor boekjes met sensationele – maar ook een beetje slechte- fictie die voor een penny gekocht konden worden. De serie doet zijn naam dus aan door soms op het randje van “wat slecht!” en “Steengoed!” te balanceren.

Natuurlijk is deze serie niet voor iedereen. Hou je niet van films met een victoriaans tintje of van films die flirten met het bovennatuurlijke? Sla deze serie dan maar over.

Ben je toch benieuwd geworden? Dan heb ik hier onder de trailer van seizoen 1 voor je klaarstaan! Seizoen is al helemaal te bekijken en seizoen 2 is ook aangekondigd voor 2015.  (durf niet op zoek naar de exacte release datum omdat ik nog niet het hele seizoen af heb gekeken)

 

Ik vind het in ieder geval een heerlijke serie om op deze koude avonden op de bank te kijken.

Kende jullie Penny Dreadful al, en wat vinden jullie ervan?

 

Brightmorningdew

Comments 5

    1. Post
      Author
  1. I simply want to mention I am just beginner to weblog and truly loved you’re web-site. Very likely I’m likely to bookmark your website . You definitely have perfect stories. With thanks for revealing your web page.

Laat mij weten wat jij vindt!