Sporten op vakantie

Brightmorningdew Body, LIFESTYLE 10 Comments

Healthy Habits

De zomervakantie is in volle gang en elke dag vertrekken er meer mensen naar hun vakantie adresjes. Sommige blijven in Nederland terwijl andere verdere oorden opzoeken. Vakantie is leuk, heerlijk zelfs, maar van beweging komt vaak weinig terecht. Omdat ik zelf graag actief blijf op vakantie deel ik met jullie mijn tips om fit te blijven op vakantie.

Wandelen & hiken

Laten we beginnen met de makkelijkste manier van beweging op vakantie, wandelen! Je bent op een onbekende plek en wil natuurlijk zo veel mogelijk van je nieuwe omgeving zien, waarom zou je dit niet wandelend doen? Elke dag een tot twee uur wandelen houd je fitheid prima op peil en het is ook nog een leuke manier om van de gebaande paden te wijden. Wie weet kom je nog wel op onbekende plekjes? Laad de kaart van je omgeving in de wifi van je hotel op je telefoon zodat je niet verdwaald en ga daarna lekker wandelen.

Een andere echt goede work-out is het “hiken” echte wandel tochten door heuvel en bergachtige gebieden. Als je niet in Nederland op vakantie bent is er vaak wel ergens een mooi gebied waar je een wandeltocht kan uitzetten. Dit is mijn persoonlijke favoriet als het op wandelen aankomt!

Zwemmen

Waarom zou je alleen een beetje ronddobberen tijdens een verfrissende duik? Zwem direct een paar baantjes en aan het einde van de dag heb je zo 100 baantjes gezwommen! Ben je competitief ingesteld? Maak er dan een wedstrijdje van. Race met je zusje en/of reisgenoot om wie er de meeste baantjes per dag kan zwemmen. Dit gevoel van competitie zorgt ervoor dat je extra gemotiveerd raakt om toch nog een paar extra baantjes te zwemmen.

Handdoek work-outs

Het voelt misschien een beetje gek maar waarom zou je je handdoek niet gebruiken als sportmatje? Zoek ’s ochtends (als het nog niet zo warm is) een rustig plekje en doe een kort circuitje op je handoek. Wat dacht je van een paar crunches, planks, squats, hip thrusts en push-ups? Of leer je favo youtube video uit je hoofd en doe deze op je vakantie bestemming. De eerste dag zullen mensen het misschien een beetje gek vinden maar al snel zijn ze er aan gewend dat jij gewoon je work-out aan het doen bent!

Hardlopen

Deze moest natuurlijk ook in mijn lijstje ;)! Ondanks dat het hardlopen hier nog steeds niet zo lekker gaat is het wél iets wat je altijd en overal kan doen, ook op vakantie dus! Trek je schoenen aan en loop ’s ochtends een rondje. Let wel op dat het op vakantie vaak een stuk warmer is dan thuis. Loop dus voor de beweging en verwacht geen supertijden.

 

Ik heb zelf gemerkt dat actief blijven op vakantie mij helpt bij het uitrusten en het genieten. Ik zou dus ook niet meer anders willen dan mijn vakantie ook actief door te brengen. Doen jullie aan beweging op vakantie? Of laten jullie voor die week (of weken) het sporten even lekker zitten?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 10

 1. Vorig jaar ben ik naar Rome en New York geweest, van beide vakanties kwam ik vermoeider terug dan ik heen ging 😉 Een beetje activiteit op vakantie vind ik fijn, maar een paar dagen helemaal niks doen kan ik ook erg waarderen!

  1. Post
   Author

   Dat is in een officieel bad denk ik toch? De vakantie zwembaden zijn vaak namelijk een stuk kleiner! Daarom nam ik er 100. In een officieel bad zou 50 ook prima zijn bijvoorbeeld.

 2. Ik heb eigenlijk een beetje als regel dat ik in de vakantie niet echt op eten hoef te letten of te sporten, vakantie is bij mij echt onbeperkt genieten haha! Maar we doen meestal veel actieve dingen zoals wandelen, fietsen en zwemmen op vakantie, dus dat vind ik dan ook een beetje tellen! Ik was naar Valencia en zag daar btw zo vaak mensen midden op de dag (36 graden in de zon) hardlopen, echt bizar!

 3. Wij lopen ons altijd een versuffing in de vakantie en vinden dat heerlijk, vandaar vandaag maar eens die voetencreme gekocht, kijken of dat mijn voetjes zacht maakt

 4. Zelf heb ik altijd op wedstrijdzwemmen gezeten en dan was zwemmen in de vakantie nooit zo’n aanrader want meestal geen 25 meterbad en vol met andere mensen, maar in de zee is het wel heerlijk en uitdagend (golven/stroming)! Ik ga dan ook het liefst naar zee met vakantie of een groot meer en mountainbiken doe ik ook graag op vakantie. De laatste keer ben ik ook op actieve vakantie geweest en ik vond dat één van de leukste vakanties. Zelf zou ik niet zo snel een krachttraining op vakantie doen, maar als er een gym bijvoorbeeld zit dan wordt het natuurlijk al een stuk aantrekkelijker haha. Eten vind ik het lastigste van een vakantie.

 5. Die eerste drie, dat doen wij altijd en noemen dat eigenlijk een actieve vakantie, hahahaha Mijn dochter heeft zelfs haar synchroonzwem oefeningen gedaan tijdens vakantie in de zwembaden, op de momenten dat het kon dan, en het moet ook diep genoeg zijn, maar de basis kan ook in laag water 😉

  Kortom, ik kom altijd slanker thuis dan ik heen ging, en ook nog met meer conditie dan dat ik nu thuis zit 😉

  X

Laat mij weten wat jij vindt!