Summer body 2016 work-out regime

Brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

De dagen worden langer en het zonnetje laat zich weer zien, bijna tijd voor de zomer dus! En daar hoort natuurlijk een summer body bij!

Laten we voorop stellen dat je zodra het zomer is een summer body hebt. Vergeet wat er in de bladen staat, iedereen heeft een lichaam dat klaar is voor de zomer! Wel vind ik het persoonlijk fijn als ik in de zomer lekker fit ben. Mijn sportregime is in de zomer dus vaak wat strakker, maar dat is voornamelijk omdat ik dan lekker op het terras lekker kan blijven snoepen ;)!

Sporten

Afgelopen weekend heb ik het internet weer afgespeurd en heb ik weer een aantal fijne oefeningen gevonden die ik de komende tijd ga doen om mezelf nog net een extra duwtje te geven.

Buikspieroefeningen geven je nog geen strakke buik, maar ze helpen wel bij je postuur! Sterke buik en rugspieren zorgen ervoor dat je een betere houding hebt en dat je lichaam dus beter uitkomt.

In de zomer is het ook weer tijd voor shortjes, rokjes en jurkjes… tijd om die billen en benen te trainen dus!

Daarnaast blijf ik lekker doorgaan met wandelen en hardlopen, gewoon zoals ik natuurlijk al lekker aan het doen was. Daarnaast wil ik weer wat meer krachttrainingen gaan doen, zowel thuis als in de sportschool. In de sportschool wil ik ook wat meer cardio doen omdat ik in de voorgaande jaren toch wel veel last heb gehad van mijn hooikoorts, dit komt mijn prestaties natuurlijk niet ten goede.

Ik wil alleen wel nog even een leuke sportschool vinden, hier in Amsterdam heb je nog al veel aanbod dus ik ga de komende weken op een aantal plekken eens een proeflesje mee sporten. Ik heb in principe niet veel eisen… ik wil gewoon een prettige omgeving met schone en moderne apparaten. Ook wil ik liever geen 60 euro per maand betalen (no joke, zo duur is de dichtstbijzijnde sportschool..).

Voeding

De lente en zomer zijn mijn favoriet als het op voeding aankomt! Lekkere bessen, meloen en frisse salades… heerlijk! Mijn voeding is in deze tijd van het jaar dus altijd lichter dus maar daar hoef ik niet veel voor te laten. Ook is waterijs mijn favoriete ijs dus ook daar liggen niet echt uitdagingen!

Wel zijn de barbecues en terras avondjes natuurlijk een grote valkuil, wel merk ik nu al dat die verleidingen kleiner zijn geworden sinds ik ben gestopt met vlees eten! Nog een voordeel dus 😉

Met deze kleine aanpassingen hoop ik straks weer helemaal fit het strand op te gaan! Bewegen jullie nog wat extra in deze tijd van het jaar of worden jullie juist wat luier van het warme weer? Deel je zomer tips bij de comments!

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Zo hey! 60 euro voor de sportschool?! De duurste is hier volgens mij 44 euro per maand, maar dat is dan ook echt super de luxe en dan mag je overal aan meedoen.
    Ik ben overigens niet zo van de sportscholen. Sport liever thuis of ga wandelen.
    Zelf zit ik er over na te denken een hoepel te kopen. Niet lachen!
    Check het maar eens op Google en YouTube…

  2. Daar zeg je wat, volgens mij kun jij in Amsterdam het jaar rond sporten met alleen maar proeflessen, whahahahaha de stad is groot genoeg en ik denk dat je er met gemak 2x per week kunt proeven van al die sportscholen, misschien tijd voor een test? 😛

    X

Laat mij weten wat jij vindt!