Twee maanden in Calgary

Brightmorningdew LIFESTYLE 4 Comments

De tijd vliegt, toen ik vanochtend mijn administratie aan het bijwerken was zag ik het ineens in mijn agenda. We wonen alweer twee maanden in Calgary?!

Artis en nieuwe vrienden

Dat de tijd vliegt is ook eigenlijk niet zo gek. Sinds de komst van Artis is het leven hier toch wel “echt” begonnen. Ineens heb je een hoop “verplichtingen” en mijn plan om door een hondje meer mensen te leren kennen is gelukt. Gewoon zomaar op straat aan iemand vragen om een keer wat af te spreken is raar, maar met mensen afspreken omdat jullie honden elkaar leuk lijken te vinden is de normaalste zaak van de wereld. Dus zo zaten we afgelopen weekend met een ander stel uit dit gebouw gezellig op de bank te kletsen en waren we een dag later aan de andere kant van de stad op bezoek bij een ander Nederlands stel voor een puppy playdate. 

Artis met vriendje

Goed, het schema van Artis dirigeert dus ook een beetje onze week. Net een kind, maar gelukkig is het met een pup een stuk sneller voorbij ;)! Op maandag, woensdag en zaterdag gaat hij naar puppycursus en op dinsdag en vrijdag gaat hij tegenwoordig naar KinderPUPS. Dat is een soort kinderdagverblijf voor honden (ja serieus, haha) waar ze naast gewoon spelen met andere pups je puppy ook laten wennen aan vreemde mensen, vreemde oppervlaktes, harde geluiden, aanrakingen van vreemden en ga zo nog maar even door. Zeker omdat wij hier natuurlijk niet zoveel mensen kennen als in Nederland, vond ik het wel belangrijk dat Artis met zo veel mogelijk mensen en situaties in aanraking komt. Op deze manier wordt dat dus gedaan terwijl ik op die dagen gewoon kan werken zonder elke twee uur naar buiten te moeten.

Puppy Cursus Artis

Artis vindt dit trouwens helemaal niet erg. Zie ‘m hier voor de deur van zijn hondenschool waar ook KinderPUPS zit… Hij kan niet wachten om naar binnen te gaan!

BMD Media in Canada

Goed, er is natuurlijk meer dan ons hondje! Mijn werk bijvoorbeeld… Het bedrijf hier in Canada moet nog opgericht worden, ik ben as we speak druk bezig met die hele papierwinkel en hoop dat voor het einde van deze maand geregeld te hebben. Gelukkig heb ik voor mijn vertrek ervoor gezorgd dat ik sowieso kon blijven doorwerken vanuit een Nederlandse entiteit. Dat is dus ook precies wat ik nu aan het doen ben. Werken voor de klanten die ik in Nederland al had, maar dan gewoon vanuit Canada.

Vanwege het tijdverschil is het soms wel een uitdaging. Tegen de tijd dat ik wakker ben heeft Nederland er al een hele werkdag opzitten. Dat is aan de ene kant lekker rustig, maar aan de andere kant ook lastig wanneer je van elkaar afhankelijk bent voor je werk. Een simpele vraag wordt soms pas na uren, of soms zelfs een dag, beantwoord en overleggen kan alleen maar op voor iedereen ongunstige tijdstippen (voor mij ’s ochtends vroeg is in Nederland het einde van de werkdag). Maar nu na twee maanden heb ik mijn weg er in gevonden en voelt het niet meer alsof ik continue achter de feiten aanloop.

Voordat we naar Canada vertrokken had ik allemaal wilde plannen van projecten die ik op wilde pakken naast mijn reguliere werkzaamheden. “Ik zal dan toch meer tijd hebben dan hier in Nederland” was het idee, maar niets blijkt minder waar. Ik weet niet wáár mijn tijd precies naartoe gaat, maar ik lijk hier nog erger chronisch tijd tekort te hebben dan in Nederland, haha! Met Artis erbij (die toch ook zo een aantal uren van je dag opslokt aan uitlaten -puppies moeten vaaaaak plassen- en trainen) werd het steeds moeilijker om ook echt al mijn werk af te krijgen. Dit motiveerde deels de keuze om ‘m dus naar KinderPUPS te doen. Hij heeft twee dagen per week een privé trainer en wordt gesocialiseerd met andere puppies terwijl ik even kan knallen om alles af te krijgen.

De zomer in Calgary

Veel mensen vragen ook naar het weer. De zomer is nu echt aangekomen en vandaag is het bijvoorbeeld 28 graden, lekker warm dus! Het is een echt landklimaat wat betekent dat de zomer redelijk “stabiel” is in warmte. Daarnaast heeft Calgary ontzettend veel zonuren, het schijnt dat je hier het hele jaar door net zoveel zon hebt als in bijvoorbeeld Griekenland. Best lekker dus ;)! Volgende week komt een vriendin langs en dan gaan we ook echt de omgeving wat meer verkennen. De rest van de zomer staat ook in het teken van familie die op bezoek komt en onze eigen roadtrip in Augstus.

Het wordt dus een drukke zomer, maar ik ben mijn blog zeker niet vergeten. Zoals ik eerder zei, een schema kan ik op dit moment nog niet beloven. Eerst moet uberhaupt het ritme er hier goed inkomen. Wel vind ik het leuk om snapshots van onze tripjes te delen dus dat zal ik zeker doen. Ik hoop ook de andere stukjes op deze blog binnenkort weer op te pakken (ben zelfs al een beetje begonnen met schrijven) maar wanneer dat precies is durf ik nog niet te zeggen.

Brightmorningdew

Comments 4

  1. Robert goede nacht is het al hier, 1 uur ,s nachts. Leuk dat je ons op de hoogte van je reielen en zeilen in Canada. Binnenkort al ik je een update geven van uit Wieringerwaard. Groetjes Ingrid.

  2. Wat gaaf van Artis en de dagopvang, hahahaha hier is het de hondenuitlaatservice natuurlijk, maar dat is heel wat anders.

    Ik snap dat alles tijd nodig heeft en ja een hond of een kat ook trouwens hebben, is net alsof je kinderen hebt, hond erger dan een kat, maar ook katten hebben hun aandacht nodig.

    Drukke tijd voor de boeg, kortom, neem je tijd, en zo nu en dan een update is toch goed!
    Geniet van alles!

    X

Laat mij weten wat jij vindt!