Vakantie-keuzestress

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 5 Comments

Al maanden riepen Robbert en ik dat we “nu echt even moesten gaan kijken voor onze vakantie”. We hadden de periode in principe wel al vast staan, maar wat we gingen doen? Dat bleef vaag. Net zo als ieder jaar stelde we het steeds langer uit.

Zo af en toe stuurde ik eens een linkje, of keken we even snel in een reclame blok naar een land dat toevallig net voorbij kwam op tv. Echte beslissingen werden echter niet genomen.

Tweede pinksterdag bracht hier verandering in. Het is bijna eind mei, en we willen dit jaar niet in september pas op vakantie dus er moet écht nu geboekt worden. Veel standaard reizen die we vonden waren al uitverkocht, volgeboekt of extreem duur omdat het de laatste plaatsjes waren.

“Pfft, volgend jaar moeten we écht op tijd gaan boeken” verzuchtte ik, wetende dat we ook volgend jaar waarschijnlijk alles op het laatste moment zullen uitzoeken. Ondertussen lachte de foto’s van Bonaire, Curaçao en Aruba ons toe, wat een top vakantie was dat zeg! En ook Lapland was natuurlijk geweldig.. het voelt dan toch wel even anders om naar “gewone” bestemmingen te zoeken.Niet dat daar iets mis mee is hoor, veel “gewone” en bekende bestemmingen zijn wij ook nog nooit geweest. Maar het heeft iets exotisch om te zeggen dat je naar een of ander land gaat om ergens in een hutje in de middle of nowhere te zitten. There I said it. Ik ben qua vakanties gewoon een beetje een kieskeurige tuthola.

Maar we hebben in 2017 weer plannen om leuke (en ook wat duurdere) reizen te maken dus we gaan dit jaar echt met de auto en we gaan ook écht in Europa. Niets mis mee, heel leuk zelfs! MAAR ER IS ZOVEEL KEUS?

De eerste paar uren zochten we dan ook zonder doel. Wat gaan we eigenlijk precies doen? Strand hangen, cultuur snuiven, wandelen? En willen we kamperen of in een hotel? Of iets er tussen in? Met bungalows of een vaste tent? En gaan we zelf boeken of boeken we gewoon chill een vooropgezette route? En eigenwijs als we zijn willen we niet naar een reisbureau, ook willen we geen verrassingsreis dus we moeten het echt zelf uitzoeken.

We besluiten maar even de auto te gaan wassen en boodschappen te gaan doen, die vakantie die wacht nog maar even… Bij het tankstation kom ik echter op een idee, ik leg het aan Robbert voor en de reis begint in ons hoofd eindelijk een beetje vorm te krijgen.

Het word dus een roadtrip waar we, omdat we niet kunnen kiezen, strand, natuur en cultuur met elkaar gaan combineren. Ook willen we niet in een land blijven hangen dus we gaan ook wat kilometers maken. De lijstjes liggen dus nu klaar, de routes worden uitgestippeld en we gaan ook de hotels al van te voren boeken. Voor sommige voelt dit misschien niet avontuurlijk genoeg maar wij vinden het beide fijn om een uitvalsbasis te hebben en dan gewoon vanuit daar lekker dagtripjes te doen.

Wat we precies gaan doen? Dat hou ik nog even voor mij tot we definitief hebben besloten… we hebben beide zo onze voorkeuren en ik wil de mijne niet jinxen door het hier te vertellen ;)!

Is deze vakantie keuze stress bij sommige van jullie ook bekend? Of weten jullie altijd al vrij duidelijk waar jullie heen willen?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 5

 1. Zo herkenbaar haha. Mijn vriend en ik gaan dit jaar voor het eerst met z’n tweetjes op vakantie. Maar waar zouden we heen gaan? We wilden ver van huis, maar het moest ook weer niet te duur want we gaan straks allebei studeren.. Keuzestress! Uiteindelijk is het in de buurt van Barcelona geworden en gaan we met de bus erheen. Super veel zin in!

  Jullie reisideeën klinken zo leuk! Bij ons zou dat alleen niet werken, want dan moet mijn vriend alles rijden, want ik heb nog geen rijbewijs haha. Dat is ook wel een beetje zielig 😉

  Liefs, Marieke

 2. Ben heeeel benieuwd natuurlijk! Roadtrip door Europa! Niks mis mee, haha!
  Van alles wat? Aangezien jullie Scandinavie en (zuid)oost europa al gedaan hebben, zou ik zeggen: via Duitsland en Oostenrijk naar Italie, dan richting Frankrijk (misschien Noord-Spanje?)
  Weer terug naar het Noorden? X

 3. Stress om te boeken? Uh nee, nooit gekend, misschien omdat de faciliteiten eigenlijk bepalen waar ik eventueel heen ga en wil, hahahaha er moet een zwembad bij zitten bijv. En als het land bekend is, liefst aan zee met ook cultuur… kortom… strand… zwembad, bla…

  En de eerstvolgende die ik zelf kan boeken? Sutherland County, en ja ik ben nu al aan het kijken waar dan en bij wie ik zou gaan slapen bla… lol…

  X

Laat mij weten wat jij vindt!