Vegetarische Recepten | Falafel Salade

Brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Vandaag deel ik weer een van mijn vegetarische recepten, een falafel salade. Heerlijk als lunch of diner en zeer makkelijk te bereiden. Succes gegarandeerd, ook voor de minder ervaren koks!

Ingredienten

  • Zoete aardappel
  • Ui
  • Tzatziki (vers of uit een potje, wat je eigen voorkeur heeft)
  • Basterdsuiker
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Paprika
  • Eikenbladsla melange
  • Falafel
  • Granaatappel pitten
  • Pita brood
  • Hummus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C voor de falafel. Ben je niet aan de lijn? Dan kan je deze ook bakken in een pan of frituur. Was de zoete aardappel, prik gaatjes in de aardappel en “pof” deze in de magnetron, (10 min op 900 watt, na die 10 minuten nog 5 minuten na garen buiten de magnetron in aluminiumfolie)

Snij ondertussen de groentes en maak de granaatappel schoon, meng alle groentes en de granaatappel pitten in een salade kom maar hou de ui apart. De ui bak je in een pannetje met wat boter tot ze glazig worden, voeg hierna 1 eetlepel basterdsuiker per ui toe, zo krijgen deze een zoet laagje. Doe dit op een laag vuur en zorg dat de suiker niet aanbrand! Zet nu het vuur uit en schep de uien in een apart bakje zodat ze niet alsnog kunnen aanbranden. Open nu de zoete aardappelen en meng de Tzatziki met de aardappel, zorg wel dat het in de schil blijft (doet het leuk op de foto ;)!) Ik gebruik 2 eetlepels Tzatziki per aardappel. Hierna voeg je de uien toe aan de aardappel en gooi je de rest over de groente in de salade.

Maak nu de borden op met een zoete aardappel, de salade en de falafel-balletjes. Maak het geheel af met nog wat extra tzatziki.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Daniƫlle

Brightmorningdew

Comments 2

Laat mij weten wat jij vindt!