Vegetarische recepten | Wraps uit de oven

Brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

In mijn vlog van afgelopen maandag liet ik de wraps al even zien, maar niet iedereen kijkt mijn vlogs dus ik zal het recept voor deze heerlijke oven wraps nog even op mijn blog delen! Ze zijn vegetarisch maar ook lekker voor de niet vegetariërs onder ons!

Ingrediënten vegetarische wraps (6 wraps)

  • 6 wraps naar keuze, het lekkerste zijn wraps die gekruid zijn
  • 180 gram “vega gehakt”, gebruik je liever geen vleesvervangers dan kan je ook rijst en extra bonen gebruiken.
  • 1 blikje kidney bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje linzen
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 1 paprika trio
  • 1 teen knoflook
  • Ijsberg of botersla
  • Edelgistvlokken
  • zout
  • peper
  • paprika poeder
  • komijnzaad poeder
  • Tomaten
  • Komkommer
  • Avocado
  • Zure room
  • Citroensap
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

Snij de rauwkost fijn en leg deze apart, verwarm ook alvast de oven op 200C. Snij nu de paprika en de uien fijn en verhit wat olie op het vuur. Ik gebruik een diepe pan met een wat dikkere bodem (hapjespan) maar elke wat diepere pan zou moeten werken. Fruit de uitjes, pers een teentje knoflook en voeg de paprika toe. Bak dit geheel zo’n 2 minuten. Voeg nu het vega gehakt of de rijst toe en vervolgens de bonen. Roer het geheel en breng het op smaak met kruiden naar keuze.

Snij de avocado in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap. Pak vervolgens een bord en de ovenschaal om de wraps voor te bereiden op de oven. Smeer op de wrap wat zure room en leg vervolgens je mengsel uit de pan in de wrap, let op dat je er niet te veel in doet! Vul dit vervolgens aan met de avocado, sla en rauwkost en sprenkel er als laatst nog wat edelgistvlokken over. Rol nu je wrap dicht en plaats deze in de ovenschaal. Doe het zelfde met de overige 5 wraps. Nu alle wraps in de ovenschaal liggen kan je wat kaas over het geheel strooien. Ik gebruik 50 gram goudse 48+ kaas omdat deze het lekkerste smelt!

Zet nu de ovenschaal in de oven voor zo’n 15 a 20 minuten. De wraps zijn klaar als de kaas gesmolten is en de wraps lekker krokant zijn geworden! Je kan de wraps zo eten óf ze serveren met een frisse salade.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew
Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Comments 2

  1. Dit klinkt heel erg goed, en met wraps kun je zoveel kanten op, gelukkig, zelf ben ik een flex eter dus ik zou het allebei kunnen doen, vaak kies ik ook expres dus voor nul vervangers of vlees zelf , heerlijk het idee dat het gewoon alleen verse groenten etc. zijn 😀

    X

Laat mij weten wat jij vindt!