Vleesloos

Brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Sinds ik besloot geen vlees meer te eten merkte ik eigenlijk hoe ongewoon dit nog wordt gevonden. Vooral overtuigd vlees-eters kunnen er soms ietwat gekke vragen uitgooien, tijd voor een overzichtje!

Vindt je het niet erg als ik wel gewoon vlees bestel?

Nee hoor, toen ik nog vlees at at ik ook niet van jouw bord dus ik geloof niet dat ik een probleem heb met wat jij besteld als we samen gaan eten!

Het is ook eigenlijk best zielig voor de dieren…

En het is duur, slecht voor het milieu en onderdeel van een best nare industrie. Maar ik snap niet zo goed waarom je dit opmerkt? Had je tot ik stopte met vlees eten nog nooit nagedacht over het vlees op je bord?*

*Ik snap deze opmerking stiekem natuurlijk best wel, maar het is wel opvallend dat het hiervoor nooit ter sprake kwam.

Zie jij nu alleen maar een dood dier op mijn bord liggen?

Nee, ik zie gewoon een biefstuk net als jij.

Zo Paula/Klara ik ga jouw nu lekker opeten.. 

Haha?

Ga je dan echt NOOIT meer vlees eten?

Nou, dat is dus een lastige. Ik eet geen vlees vanwege het milieu en de industrie (in het kort) maar als ik zou weten dat het vlees 100% “goed” geproduceerd was zou ik het wel eten. En als ik een paar keer per jaar wel vlees zou eten zou ik dat ook niet zo erg vinden. Ik wil gewoon niet meer vlees als een “vast” onderdeel van mijn eetpatroon zien.

Maar dan kan je toch niet zo goed wel vlees eten? Als je toch al weet dat je soms wel vlees gaat eten?

Nou nee dus, want als iedereen maar drie of vier keer per jaar vlees zou eten zouden bepaalde milieu zaken er al heel anders voorstaan en zou de industrie ook niet meer zo gericht zijn op massa-productie. Dus minder of bijna geen vlees eten heeft zeker wel nut! Daarnaast heb ik gewoon echt minder trek in vlees.

Maar waarom eet je dan geen vlees?

*Lang verhaal over milieu, massa productie en goede alternatieven* “Oh.. ja maar het is gewoon zo lekker, wat vind jij eigenlijk” zegt de vraagsteller dan nu. Hierna ontstaat er vaak een hele discussie onder het gezelschap. Elke. keer. weer.

En even voor de duidelijkheid, ik start deze discussie nooit 😉

Maar wat eet je dan eigenlijk ’s avonds, of op brood?

Er zijn natuurlijk super veel alternatieven! Ik at al heel lang geen vleeswaren meer op brood dus dat vind ik eigenlijk helemaal niet moeilijk. Ik eet kaas, groente spreads, hummus of zoet beleg op brood. Ook eet ik regelmatig wraps of soep als lunch, dit is ook heel makkelijk vega te maken. Als diner raad ik je aan om mij op instagram te volgen, daar zie je vaak mijn avond maaltijden voorbij komen!

Vleesvervangers zijn toch best duur?

Klopt! Daarom probeer ik veel gewoon te vervangen met groente, bonen, peulvruchten en noten! Dat scheelt geld en er is heel veel lekkers mee te maken! Met een keukenmachine en wat bonen maak je ook zo je eigen vega-burgers!

Verplicht je je vriend nu ook om vega te eten?

Zoals je in mijn vlogs al kan zien eet Robbert gewoon vlees. Ik haal voor hem gewoon broodbeleg en kook voor hem een á twee keer in de week wel met vlees, zelf neem ik dan een vervanger. Hij vindt het zelf ook belangrijk om er bewuster mee om te gaan, maar hij heeft geen interesse om (op dit moment) vleesloos door het leven te gaan.

 

Natuurlijk vind ik het leuk dat mensen interesse hebben in mijn ‘nieuwe’ manier van eten. Ik hoop zelfs dat ik andere mensen kan inspireren om te minderen met vlees. Dit stukje is dan ook zeker niet naar bedoeld. Het zijn louter mijn observaties na een maand vleesloos te hebben geleefd.

En mocht je zelf wel nog elke dag vlees eten, je bent en blijft gewoon welkom op deze site ;)!

Eten jullie elke dag vlees?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 2

  1. Ik had je vlog inderdaad gezien waarin je uitlegde over het wel of niet eten van vlees. Ik begrijp nooit zo goed waarom mensen van het ene (wel vlees eten) of van het andere (geen vlees eten) zo’n groot probleem maken. Wel vind ik het altijd super interessant om mensen om advies te vragen als ze geen vlees eten, juist omdat ik daar juist ook heel veel inspiratie van kan krijgen. Ik vind het dan ook goed dat je dit aankaart, want voor mij zorgt dit toch ook weer voor een beetje bewustwording.

    En ik blijf gewoon lekker naar je site komen, ondanks dat ik vlees eet 😉

  2. Ik vind snap nooit zo goed waarom mensen een punt maken van wat een ander wel of juist niet eet. Ik hoef niet elke dag vlees te eten en wij proberen thuis minder vlees te eten. Ik ben dol op kip en een stuk biefstuk op z’n tijd. Ik heb dan nog nooit bewust een vleesvervanger gekocht maar bedenk dan een gerecht waar geen vlees voor nodig is.

Laat mij weten wat jij vindt!