Waarom overanalyseren slecht is voor je relatie

Brightmorningdew LIFESTYLE 1 Comment

We doen het allemaal, als het even wat minder goed gaat in je relatie analyseer je ieder klein stukje informatie dat je hebt. Elk gesprek word uitgeplozen en ieder woord wordt in een weegschaal gelegd.

1. Je weet toch niet wat de ander precies voelt

Als het je in het eerste gesprek niet duidelijk werd dan wordt het ook niet duidelijk door alles uit te pluizen. Je gaat conclusies trekken die je helemaal niet kán trekken en voor je het weet ben je boos op je partner voor iets waar hij of zij helemaal geen schuld aan heeft.

2. Ruzies herleven is niet goed voor je gemoedstoestand 

Door een ruzie te analyseren krijg je eigenlijk geen tijd om de ruzie te verwerken. Een kleine discussie kan op die manier uitmonden in een mega gevecht, gewoon omdat je jezelf niet even de tijd gegund hebt om het los te laten.

3. Je trekt verkeerde conclusies

Als je op alles wat iemand doet gaat letten dan lijkt niemand te vertrouwen. Iedereen heeft gekke gewoontes en iedereen heeft dingen die ze verbergen voor andere. Je hier té druk om maken zorgt ervoor dat je partner zich gevangen gaat voelen in de relatie en dat zal nooit voor een lange en gezonde relatie zorgen.

4. Je partner voelt zich niet begrepen

Als jij je partner woorden in de mond gaat leggen kan hij/zij het gevoel krijgen dat je toch niet luistert naar wat ze te zeggen hebben. Aangezien communicatie key is in een relatie is dit absolute relatiemoord.

Als je relatie je lief is kun je dus beter stoppen met overanalyseren en gewoon praten met je partner als het niet helemaal duidelijk is wat iemand bedoeld.

Denk jij wel eens te lang en teveel na over dingen in je relatie?
Brightmorningdew

Comments 1

  1. Wel gedaan en dat bleek ook terecht, eerst niet, totaal niet zelfs, maar ik was te goed van vertrouwen, zo bleek helaas, soms is het ook een duiding dat er gewoon iets niet goed zit, en dan blijkt elke analyse juist te zijn.

    Maar in een gewone relatie, die goed loopt, moet je het zeker laten, want gevoel is vaak moeilijk uit te spreken, maar als je ermee gechanteerd wordt, wordt het een ander verhaal.

    X

Laat mij weten wat jij vindt!