Wat te doen op Bonaire?

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 1 Comment

De ABC-eilanden zijn ook deze zomer weer super populair. Na mijn bezoekje vorig jaar had ik allerlei hotspots opgeschreven maar ik was er niet aan toe gekomen om deze ook daadwerkelijk met jullie te delen. Maarrr nu is het weer vakantie tijd en dat is dus hét moment om deze met jullie te delen. Vandaag heb ik voor jullie Bonaire.

Bonaire is het eiland om te relaxen, zonnen en snorkelen. Het is misschien niet zo bruisend als Aruba of Curaçao maar het heeft zijn eigen rustige karakter. De natuur is mooi, de strandjes zijn relatief rustig en de sfeer is gemoedelijk.

Klein Bonaire

Heb je altijd al gedroomd van een schattig privé strandje? Dan is Klein Bonaire wat voor jou! Dit kleine eilandje ligt een kwartier varen vanaf de kust van Bonaire en heeft prachtig witte stranden. Het is een heerlijk plekje om te vertoeven, maar vergeet niet je eigen eten, drinken, zonnebrand en schaduwvoorziening mee te nemen. Het eilandje heeft namelijk geen voorzieningen en schaduw is schaars!

Jibe City

Een hippe strand- en surftent aan de Lac Bay Lagune. Er hangt een relaxte sfeer, ze hebben een leuke bar en ook het eten is helemaal prima. Het is de perfecte plek om een dagje te relaxen en surfen. Er snorkelen is er geinig door de witte vissen die absoluut niet bang lijken te zijn voor mensen. Smeer je wel goed in! Door het constante briesje op dit strand heb je bijna niet door hoe heet de zon op je schouders brandt.

Snorkelen

Mijn favoriete bezigheid op Bonaire was snorkelen! Je kunt natuurlijk ook duiken, maar als je je brevet niet hebt is snorkelen alleen ook leuk genoeg. Er is ontzettend veel te zien en bijna elk strandje heeft wel zijn eigen specialiteit.

1000 steps: Dit is een typisch snorkel plekje. Het kan er daardoor wat druk zijn, maar bijna iedereen spot hier wel schildpadden! En zelfs als je die niet ziet is het een prachtig plekje om te snorkelen, al het leven is ontzettend dichtbij waardoor je niet eens naar beneden hoeft te duiken om alles van dichtbij te bekijken.

Playa Funchi: Dit strandje is vol met leguanen en hagedissen. Daarnaast is het rif dichtbij waardoor je prachtig kunt snorkelen! Het strandje zelf is prima om te liggen, maar misschien niet een plekje voor de hele dag. Er zijn geen schaduwplekjes, dus het is verstandig om zelf een tentje of parasol mee te nemen.

Klein Bonaire: Dit is het mooiste snorkelplekje op het eiland. Je kan een tour nemen of zelf gewoon rondlopen en het water in plonsen. Bijna om het hele eiland heen zijn prachtige dingen te zien, en als je geluk hebt kun je hier alle drie soorten zeeschildpadden tegenkomen!

Donkey Sanctuary 

Er wonen ontzettend veel ezels op het eiland. De dieren werden in de 17e eeuw door de Spanjaarden meegebracht om als werkdier te worden gebruikt. Toen moderne voertuigen de ezels overbodig maakten, werden zij aan hun lot overgelaten. Helaas is het eiland niet echt geschikt voor de dieren. Het is er droog en dor dus veel dieren drogen uit of verhongeren.  Gelukkig is er een opvang die voor de dieren probeert te zorgen en je kunt ze bezoeken! Met de auto kan je een rondje door het park rijden, knuffelen met de ezeltjes en meer leren over het werk dat ze doen. Je betaald wel iets aan entree geld, maar dit wordt gebruikt om beter voor de ezels te kunnen zorgen.

 

 

Brightmorningdew

Comments 1

Laat mij weten wat jij vindt!