Weleda Coldcream en Skin Food review

Brightmorningdew LIFESTYLE 4 Comments

Weleda

Zoals de vaste lezers weten heb ik nog al een probleemhuid. Mijn huid is droog, gevoelig en heeft last van acne. Een product vinden dat voedend genoeg is zonder te zorgen voor een puisten explosie is nogal een opgave…

Op een pers-event ontving ik deze twee crèmes van Weleda, de Coldcream en de Skinfood om uit te testen. Vandaag deel ik met jullie mijn bevindingen!

Zowel de Skinfood als de Coldcream zijn ideale producten voor de herfst en de winter. Ze beloven beide de ruwe huid te verzorgen, beschermen en weer soepel te maken. Maar zijn beide crèmes ook fijn? En welke van de twee is eigenlijk mijn favoriet?

Coldcream (€9,99/30ml)

De Coldcream is om de huid rond je gezicht te beschermen tegen gure invloeden van het koudere weer en de uitdrogende effecten van de verwarming die steeds hoger staat. De Coldcream is lekker vettig en kan zonder aanvullende producten gebruikt worden.

De geur van de crème is prettig, het heeft geen sterke parfum maar het heeft een licht kruidige geur die niemand echt tegen zal staan. Voor het gebruik van de Coldcream had ik wat droge plekken rond mijn neus, deze waren na 3 avonden gebruiken compleet verdwenen. Ook kreeg ik bij langer gebruik geen last van puistjes!

Wel vind ik het product wat vettig voor onder de make-up, ik zou deze dus alleen ’s avonds of op dagen dat ik geen make-up draag gebruiken. Op de verpakking en op de website van Weleda is een duidelijke ingrediënten lijst te vinden, I like!

Bron: Weleda

Bron: Weleda

 

Skinfood (€5,49/30ml)

Skinfood

Skinfood is de oude vertrouwde “Huidcrème” van Weleda in een nieuw jasje, een heel leuk nieuw jasje zelfs! Huidcrème dekte namelijk niet helemaal de lading van deze alleskunner. Deze crème kan je overal op je lichaam gebruiken om de ruwe of geïrriteerde huid op te lappen.

De geur van Skinfood is anders dan die van de Coldcream maar ook deze is zeker niet vervelend. Ook deze geur zou ik weer omschrijven als licht kruidig. De Skinfood crème doet het ook goed op mijn gezicht de huid word goed gevoed en bij langer gebruik krijg ik ook van de Skinfood geen puistjes.

Op een irritatie/ reactie van een foundation zorgt Skinfood voor verlichting binnen 24-uur. Normaal zou ik toch wel 3 a 4 dagen rondlopen met uitslag dus daardoor was ik positief verrast! De skinfood heeft ook een iets minder vettige substantie (maar blijft voedend) en is daarom wél onder je make-up te gebruiken.

Als we naar de ingrediënten van de Skinfood crème kijken zien we ook weer alleen maar ingrediënten waar we blij van worden!

Bron: Weleda

Bron: Weleda

Conclusie?

Welke van deze twee crèmes zou ik aanraden als ik er maar eentje mocht kiezen? Ik vind ze zo samen hartstikke prettig werken maar als ik er maar een zou mogen kiezen zou ik voor de Skinfood crème gaan. Deze is multifunctioneel én onder mijn make-up te gebruiken. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat deze mijn favoriet is. De verwarmingen zijn mijn grootste vijand in deze koudere dagen en deze crème verzorgt vooralsnog perfect tegen de uitdrogende effecten.

Ga je echter op wintersport dan zou ik de Coldcream aanraden om je huid te beschermen tegen de snijdende kou.

 

Ik ben in elk geval fan en wil Weleda dan ook bedanken dat ze mij hebben kennis laten maken met deze heerlijke producten!

Kende jullie Weleda al?

Liefs,

Danielle

Brightmorningdew

Comments 4

  1. natuurlijk ken ik het merk Weleda, maar gebruikt? Heb ik dat ooit? Zo ja, dan weet ik het zelf niet meer, hahaha zou best kunnen hoor via mijn moeder of zo, vaag zie ik een tube staan, maar wat het was geen idee meer…

    Zelf gebruik ik bijna nooit gezichtscreme, heb het idee dat ik dan juist mijn huid verstoor, ik maak hem liever schoon en als ik er iets op smeer is het make up base van de Hema, om zo mijn huid wel te beschermen, en doe ik make up, heb ik natuurlijk een goede basis 😉

    X

Laat mij weten wat jij vindt!