Thailand here I come!

Brightmorningdew TRAVEL 3 Comments

Mijn trouwdag komt steeds dichterbij, en dat is niet het enige! Direct na mijn trouwdag (of nouja, niet direct maar een paar dagen later) vertrekken Robbert en ik naar Thailand! Lang twijfelde we waar de reis naartoe moest gaan. We wilde strand, een beetje luxe hier en daar maar ook wat avontuur. Na eerst Zuid Afrika en Shri Lanka te hebben bekeken viel uiteindelijk ons oog op Thailand.

We gaan een rondreis maken mét privéchauffeur, boottochtjes en hotels die we van tevoren hebben geboekt. Ondanks dat Thailand bij uitstek een land is om dingen op de bonnefooi te doen, heb ik daar na alle drukte van een huwelijk helemaal geen trek in. Ik heb geen zin om rond te dwalen op zoek naar een fijn en luxe(!) hotel om er vervolgens achter te komen dat deze al volgeboekt is. Leuk hoor dat soort avontuur, maar dat bewaar ik liever voor een volgende vakantie.

Leuk, een rondreis dus! Waar de reis naartoe gaat? We beginnen een aantal nachten in Bangkok, voor veel mensen valt deze stad een beetje tegen maar ik wil het toch graag zelf zien. Wie weet verrast het mij wel. Daarna gaan wij eilandhoppen, we starten in Khao Lak en gaan vervolgens door naar Khao Sok, Koh Lanta, Krabi, Koh Phi phi en onze terugvlucht vertrekt vanaf Phuket. Bij Khao Sok doen we een eenvoudige jungletrekking inclusief tocht over de rivier. Hierbij wordt gezegd dat je apen, neushoornvogels en slangen kunt spotten. Ook schijnen de bloemen en planten hier prachtig te zijn. Echt iets om naar uit te kijken dus! Ook gaan we in een hutje slapen op van die hoge palen, een kayaktocht maken door de mangroves bij Krabi en willen we een bezoekje brengen aan het asiel op Koh Lanta. Zij kunnen vaak wel een handje gebruiken, en Robbert en ik zijn gek op dieren!

Verder staat er nog niet zoveel vast. We bezoeken vast een tempel, gaan wat winkelen, snorkelen en natuurlijk lekker op het strand liggen. Als jullie nog tips hebben bij een van deze bestemmingen dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

 

Ga jij dit jaar nog op vakantie of blijf je lekker thuis in Nederland?

Bron foto: Unsplash

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Ik heb wat voor jou, hahahaha grote hit geweest in mijn tijd 😛

    https://www.youtube.com/watch?v=rgc_LRjlbTU

    Verder ga ik wel op vakantie, maar blijf binnen de grenzen van Nederland, voor mij is dat ook vakantie…. of moet ik er de grens voor over dan? 😉

    Geniet van alle voorpret en vergeet die film niet, The big wedding, Robin Williams zit er ook nog in zelfs, hahahaha echt hilarisch!

    X

  2. Ah dat klinkt als een prachtige reis! Heel gaaf met zo’n jungletrekking en zoveel exotische dieren. Echt wat om naar uit te kijken (naast de bruiloft, dan :p). Wij hebben onze honeymoon eigenlijk van de winter al gedaan – zeven weken Nieuw-Zeeland in de camper! Maar we wilden na de bruiloft er ook even tussenuit en gaan anderhalve week naar Slovenië, we hebben een hotel geboekt voor de eerste nacht en een auto en verder zien we het wel. Ik (we) had juist geen zin om naast de planning van ons trouwweekend in het land waar we wonen en het tuinfeestje voor de familie in Nederland een paar weken later óók nog de vakantie te regelen.

Laat mij weten wat jij vindt!