Wij verhuizen naar… Canada!

Brightmorningdew TRAVEL 6 Comments

Vandaag heb ik voor jullie een korte life update, eentje waarvan de meeste denk ik dachten dat hij niet meer zou komen 😉! Een jaar geleden stopte ik met werken in loondienst en ging ik fulltime werken aan BMD Media, mijn eigen content marketing bedrijf. Ik gaf toen al aan dat er ook iets privé aan de hand was wat meespeelde in deze beslissing.

Lang kon ik hier niets over zeggen, niet omdat ik dat niet wilde… Maar vooral omdat ik zelf ook nog niet precies wist hoe het er allemaal uit ging zien. Ik wist toen alleen dat we voor het werk voor Robbert naar het buitenland gingen verhuizen, maar waarheen… dat was nog onbekend. Een paar weken geleden kwam dan toch het verlossende bericht, Canada is een GO! En wij verhuizen heel binnenkort naar Calgary…

Waarom dat meespeelde in mijn beslissing om mijn baan op te zeggen?

We hebben eigenlijk lang niet geweten waar we naartoe gingen, het had ook zomaar Brazilië of India kunnen worden. Dat zijn nou niet echt landen waar ik snel aan een nieuwe baan (in loondienst) zou komen. Ik wist dat ik uiteindelijk wel weer voor mezelf wilde beginnen, dus dit was voor mij het uitgelezen moment. Als ik namelijk op tijd mijn eigen bedrijf zou beginnen en klanten ging werven wilde die misschien wel “meeverhuizen”. Dan had ik meer zekerheid op een eigen inkomen en was het minder belangrijk waar we heen zouden gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik zei mijn baan op en begon mijn avontuur als ondernemer. Hier heb ik natuurlijk wel meer over geschreven op mijn blog, dus voelt het prettig dat ik nu “de hele waarheid” kan vertellen. Mijn klanten zijn geïnformeerd, de processen zijn in gang gezet en de hele wereld mag het weten.

Mijn huis op Vancouver Island in 2011. Ik woonde samen met andere studenten in dit schattige gebouwtje op de campus.

Het uitzicht vanaf het hoogste punt van de campus, hier had ik alles. Zee, strand, meren, bergen en bossen!

Verder is het nu afwachten. Omdat het via het bedrijf van mijn man gaat wordt er veel voor je geregeld. Relaxed! Het nadeel daaraan is wel dat veel dingen nog een beetje onzeker voelen. Dingen voor mijn eigen bedrijf laat ik natuurlijk uitzoeken door een professional, maar ook hier gaat wat tijd overheen en dingen worden pas echt duidelijk als ik weet wat voor visum ik krijg. Een hoop vragen nog dus…

  • Wanneer gaan we precies weg?
  • Wat voor visum krijg ik überhaupt?
  • Waar gaan we wonen en in wat voor huis?
  • Wat moet ik meenemen?
  • Wat laat ik allemaal hier?
  • Start ik mijn bedrijf daar op “opnieuw” of blijf ik in Nederland met mijn bedrijf met alle daarbij horende verplichtingen?

Ondanks alles heb ik er wel ontzettend veel zin in. Ik woonde al eerder in het buitenland en zelfs al eerder in Canada (toen Vancouver Island, zie de foto’s hierboven), dat ik dit nu ook met Robbert nog een keer mag doen vind ik echt geweldig! Ik zie mijzelf al helemaal wandelen door Banff national park, skiën in de Rocky Mountains en natuurlijk Timbits eten bij Tim Hortons! Oh en ook nog een ander heel leuk nieuwtje… als alles een beetje gaat zoals wij nu verwachten wordt ons gezin in Canada ook uitgebreid met een hond(je)! Omdat daar alles voor mij nieuw is, ik meer tijd zal hebben en ik meer alleen ga zijn leek het ons de perfecte tijd om een viervoeter in huis te nemen. Heb ik ook nog een reden om af en toe naar buiten te gaan ;)!

Zoals het er nu naar uitziet gaan we ook al heel binnenkort “even” heen-en-weer om huizen te bekijken. Zoals je begrijpt is door al deze hectiek mijn goede voornemen om meer te bloggen en beetje in het water gevallen. Wel heb ik weer een héél nieuw onderwerp om over te schrijven, dus aan inspiratie kom ik niets te kort! Ik ga jullie dan ook, voor zo ver dat kan, een beetje meenemen in dit proces.

Benieuwd naar deze verhuizing? Hou dan zeker mijn blog in de gaten of volg mijn blog via Facebook, hier zal ik updates en misschien ook wat video’s plaatsen over onze verhuizing en Canada zelf.

 

Brightmorningdew

Comments 6

  1. Wat gaaf!! Wat fantastisch dat jullie samen dit avontuur kunnen aangaan, maar ook spannend om alles thuis achter te laten natuurlijk! Ik hoop dat jullie snel uitsluitsel hebben over de “details” (ha!) zodat je je echt kunt gaan focussen op de overgang en kunt uitzien naar het hondje! Gaat die mee uit Nederland of is het een Canadese hond?

  2. Ah…. the why is beantwoord 😉 Super, geweldig! En ja, het ziet er heel mooi uit, dat apptje wat jullie hebben gekozen, zou ik ook gedaan hebben, wat je vertelde over downtown en de beltline 😀

    X

Laat mij weten wat jij vindt!